TASUB TEADA 5 asja, mida teha, et kassi ja koera suvekuuma eest kaitsta

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kuuma ilma korral vajab sinu lemmik tavapärasest rohkem hoolt ja tähelepanu.

Kassid ja kuumus

Kuigi kassid leiavad kuuma ilmaga sageli ise varju ja joovad rohkem vett, on siiski mõned lisameetmed, mida saad kasutusele võtta, et kass suvekuumuses terveks jääks, kirjutab RSPCA.

  1. Kontrolli kuurid, kasvuhooned ja suvemajad enne nende sulgemist üle. Kassid võivad muidu sinna lõksu jääda.
  2. Ära kunagi jäta looma kuuma autosse, talveaeda, kõrvalhoonetesse või haagissuvilasse, isegi lühikeseks ajaks mitte. Temperatuur võib neis keskkondades kiiresti tõusta 47 kraadini, mis võib olla looma jaoks surmav.
  3. Kui see on ohutu, hoia aknad ja uksed lahti, et tekitada tuuletõmbust. Kui kass elab kogu aeg siseruumides, kaalu erinevaid võimalusi, näiteks lukustusmehhanismiga aknaid, mis lasevad õhku sisse, kuid mille vahele kass õnnetult kinni ei jää.
  4. Kasuta lemmikloomadele sobivat päikesekreemi, kasside puhul määri üle kõrvaotsad ja nina. See on eriti oluline valge või heledat tooni karvkatte puhul, sest need kassid võivad olla väga haavatavad põletuste suhtes. Räägi oma loomaarstiga, kui sa ei ole kindel, millist toodet kasutada.
  5. Taga, et kassil oleks alati juurdepääs varjulisele kohale ja värskele joogiveele.

Koeraomanikud peaksid kuuma ilmaga oma lemmikuga jalutamisel jälgima, et teda ei ohustaks ülekuumenemine. Mõned head nõuanded pakub välja PetCity.

Koeraga jalutama

  1. Kanna veepudelit kaasas, et saaksid koera vajadusel jahutada.
  2. Kontrolli enne jalutust maapinna temperatuuri.
  3. Vali varjulised marsruudid.
  4. Võimalusel jaluta muru peal.
  5. Kui kuumal asfaldil kõndimine on vältimatu, siis kasuta käpakaitsmiseks mõeldud vahendeid, nagu käpasprei, käpavaha või pane koerale jalga jalanõud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles