ŠOKEERIV Koer elas Sillamäel aastaid kuuris, mille ukseava oli laudadega kinni naelutatud (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Koer Borman elas aastaid kuurilobudikus, mille ukseava oli laudadega kinni naelutatud.
Koer Borman elas aastaid kuurilobudikus, mille ukseava oli laudadega kinni naelutatud. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

​Eestimaa Loomakaitse Liit päästis eile Sillamäelt eaka koera, kes elas väga piiratud tingimustes.

Loomakaitsjad sõitsid eile Sillamäele neile laekunud kaebuse ja fotode tõttu, mis olid äärmiselt muret tekitavad. «Kümneaastane saksa lambakoera laadne koer Borman elas mingis kuurilobudikus, mille ukseava oli isegi laudadega kinni naelutatud. Koer olla seal elanud sedasi vähemalt viis aastat. Toitu lasti nööriga läbi ukses oleva augu,» kirjeldasid loomakaitsjad sotsiaalmeedias ehmatavat olukorda ning lisasid, et koer elas aastaringselt oma väljaheidete sees.

Foto sündmuskohalt
Foto sündmuskohalt Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Kohale jõudes oli vaatepilt rohkem kui südantlõhestav: koer on suuresti sotsialiseerimata ja käitus ettearvamatult, kuid lasi end siiski silitada, käitus sõbralikult, lastes end isegi transpordipuuri toimetada.

Koera kuurist kättesaamiseks tuli loomakaitsjatel kasutada kangi ja ta sõna otseses mõttes sealt välja lõhkuda. Sotsiaalmeediasse tehti päästmisest ka video.

Koera peremees olla loomakaitsjatele teadaolevalt möödunud aasta novembris surnud ning pärast seda jätkas koera toitmist tema naine. «Kui küsisime, miks koer on sinna kinni naelutatud ja jalutada ei saa, siis väitis ta, et ei jaksa koera kinni hoida,» edastasid loomakaitsjad naise seisukoha.

Käed-jalad tööd täis

Loomakaitsjate sõnul pole päästetud koer kuri, kuid tema sotsialiseerimine ja käitumise korrigeerimine võtavad veidi aega. Koer on üsna domineeriv ja vajab aktiivselt tegelemist. «Meil pole kahjuks muud valikut, kui paigutada ta enda keskusesse, kuigi tegelikult see plaanis polnud ja ruumi ka pole,» ütlevad loomakaitsjad.

«Oleme käpuli nii emotsionaalselt, füüsiliselt kui rahaliselt. Alates reedest on toimunud lihtsalt hullumaja ja üks suurem hädajuhtum ajab teist taga,» on loomakaitsjad hädas.

Loomakaitsjate sõnul pole päästetud koer kuri, kuid tema sotsialiseerimine ja käitumise korrigeerimine võtavad veidi aega
Loomakaitsjate sõnul pole päästetud koer kuri, kuid tema sotsialiseerimine ja käitumise korrigeerimine võtavad veidi aega Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Loomakaitse Liit juhib tähelepanu laiemale probleemile seoses koerte pidamisega. «Ida-Virumaa aiandusühistutel on väga palju koeri ja paljud neist elavadki nende putkade juures ja sees üksinda. Võetakse koer ja pannakse peenraid ning putkasid valvama.  Kahjuks on sealne loomapidamiskultuur aastakümneid maha jäänud normaalsusest, mida tõestas ka Bormani omaniku ja naabrite arvamus.»

Toeta Eestimaa Loomakitse Liidu tegevust

Selgitus «BORMAN»

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

EE181700017004664286 (Luminor Bank)

EE087700771003771380 (LHV Pank)

EE824204278617897405 (Coop Pank)

Annetustelefonid

9000 777 (5.-)

9000 888 (10.-)

*Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles