Hiina loomaaias kahtlustati, et aedikus on karukostüümis inimene

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hiina loomaaed oli hiljuti sunnitud kaitsma üht oma asukat, sest külastajad väitsid, et loomaaia populaarne karu on hoopis kostüümis inimene.

Hiinas asuv Hangzhou loomaaed pälvis rohkelt rahvusvahelist huvi, kui sotsiaalmeediasse jõudis video ühest nende karust, kes seisis tagajalgadel. Uus video loomaaia 4-aastasest päikesekarust nimega Angela on tekitanud veelgi suuremaid küsimusi, sest videos on näha, kuidas üsna inimesesarnane karu lehvitab külastajatele, kirjutab New York Post.

Need videod on tekitanud külastajates kahtlusi, et see ei ole loom, vaid hoopis elutruus karuülikonnas inimene. Loomaekspert on nüüd aga nende väidete vastu sõna võtnud ning selgitas, et tegelikult on see tõeline karu.

Chesteri loomaaia ekspert Ashleigh Marshall ütles BBC-le, et loom on kindlasti tõeline karu, kuigi ta mõistab kahtlustavaid külastajaid, sest päikesekarud näevad sageli välja nagu kostüümides inimesed.

@news.com.au Not totally convinced tbh 🤨 #thatssuspicious #bear #viraltiktok #china ♬ original sound - Variations Everything

Marshall juhtis tähelepanu sellele, et päikesekaru seljavoldid – mille puhul inimesed eeldasid, et see on halvasti istuv kostüüm – peaksid tegelikult aitama karu kiskjate eest kaitsta, kuna lahtine nahk võimaldab karul end ümber pöörata ja rünnaku korral vastu võidelda.

Hangzhou loomaaed puudutas süüdistusi esmaspäevases avalduses, milles nad teesklesid, et avaldus on pärit karult endalt. «Mõned inimesed arvavad, et ma seisan nagu inimene. Tundub, et te ei mõista mind väga hästi,» seisis avalduses.

Kohalikud loomaaiapidajad on aga märkinud, et Malaisiast pärit päikesekarud on maailma kõige väiksemad karud ja neil on pisut erinev välimus, kuid nad on sama tõelised nagu kõik teised karud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles