VAHVA VIDEO Õnnetuses esikäpad kaotanud koer kõnnib nagu inimene

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Ameerika Ühendriikides Colorado osariigis elav koer Dexter ei jäta peremehega jalutamas käies ühtegi pealtnägijat külmaks. Kui paljud koerad oskavad sitsida, kõnnib Brittany spanjel Dexter terve teekonna tagajalgadel ja meenutab nii kõndivat inimest. Vaata lähemalt videost!

Kiirelt populaarsust kogunud koera omanik Kentee Pasek avaldas, et kahel jalal kõndimine pole tema õpetatud trikk. Dexter hakkas tagakäppadel käima alles pärast traagilist õnnetust, mis oleks tema jaoks äärepealt surmaga lõppenud.

Kui Dexter oli kutsikas, põgenes ta koduhoovist, jooksis keset autoteed ja sai autolt löögi. Koer kaotas ühe esijala ning ka teine jalg sai tugevalt kannatada. Arvati, et tal on vaja liikumiseks edaspidi ratastooli, mida ta ka mõnda aega kasutas. See muutus alles päeval, kui omanik avastas, et Dexter oli ilma ratastoolita verandale ja tagasi jalutanud.

Nähes, et loom suudab liikuda edukalt ka kõrvalise abita, võttis omanik koerakese sülle ja viis ta trepi ette, et näha, kas koer suudab ratastooli abita ka ise teisele korrusele kõndida. Ja Dexter suutis! Omaniku sõnul käib ta Dexteriga regulaarselt loomaarsti juures kontrollis, et veenduda tema liigeste ja puusade tervises. Loomaarst on igati päri sellega, et kahel jalal kõndimine on Dexteri jaoks parim viis iseseisvalt liikuda.

Kuue aasta jooksul on saanud Dexterist täielik kuulsus, kes külastab mainekaid üritusi ja kogub sotsiaalmeedias rohkelt jälgijaid, kes on valmis sõitma spetsiaalselt tema kodulinna, lootes näha Colorado silmapaistvaimat kodanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles