VETERINAARID HOIATAVAD Need tegevused muudavad teie koera kurjaks

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Tihtipeale muutuvad koerad omanikulegi arusaamatult kurjaks ja agressiivseks. Loomulikult on olemas väga sõbralikud tõud, kes ei tee kärbselegi liiga, kuid kui te omate natukenegi ettearvamatumat koera, tuleks hoiduda nendest tegevustest.  

Näkku puhumine

Õhu puhumine näkku võib koeri ehmatada ja segadusse ajada. Teilegi ei meeldiks, kui näiteks sõber hakkab heast peast teile tuult näkku puhuma. Teie aga saate aru, et sõber lihtsalt lollitab, kuid koer võib olukorda valesti tõlgendada ja teid rünnata. 

Une segamine

Jällegi ajab selline käitumine närvi nii inimesi kui ka koeri, kuna uni on elusorganismile väga oluline. Kui koer magab, püüdke teda mitte puudutada ega näiteks valjuhäälseid lapsi looma lähedale lasta. Kui teid häirib asjaolu, et koera und peab austama samamoodi, nagu inimese und, siis teadke, et uriseva koeraga ei taha keegi silmitsi seista. 

Liigne kallistamine

Kallistamine on levinud tegevus, et oma armastust lemmiklooma vastu piisavalt ehedalt näidata. Siinkohal oleneb palju tõust – mõnele koerale meeldivad kallistused, teine sallib aga lähedust ainult natukene. Kõige mõistlikum on oodata, kuni koer ise teie juurde tuleb. 

Allikas: INSIDER

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles