EI PRUUGIGI OLLA LÕVI Berliinis linna peale uitama läinud lõvi võib osutuda hoopis teiseks loomaks

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Michael Grubert, Kleinmachnowi linnaosavanem, hoiab pilti, mis näitab, et kahtlustatav loom ei pruugigi olla lõvi. Saksamaa, 21. juuli, 2023.
Michael Grubert, Kleinmachnowi linnaosavanem, hoiab pilti, mis näitab, et kahtlustatav loom ei pruugigi olla lõvi. Saksamaa, 21. juuli, 2023. Foto: ANNEGRET HILSE/REUTERS

Saksamaa võimud katkestavad Berliinis aset leidnud emalõvi otsingud, kuna ei ole leidnud ühtegi tõendit lõvi kohta. Pärast ekspertidega konsulteerimist usuvad ametivõimud nüüd, et tegemist võib olla hoopiski metsseaga.

Aladelt, kus lõvi väidetavalt märgati, ei leitud käpajälgi, DNA-d ega loomseid jäätmeid.

«Suurt ohtu pole,» ütles Kleinmachnowi linnapea Michael Grubert reedel pressikonverentsil, kui looma esmakordselt märgati, vahendab BBC.

Ta lisas, et politsei jääb valvsaks, kui olukord peaks muutuma.

Varem on politsei BBC-le öelnud, et nad usuvad, et Kleinmachnowist Internetti postitatud video on tõene ning tegemist pole naljaga. Nad lisasid, et kaks politseinikku olid neljapäeva öösel umbes 20 meetri kaugusel näinud looma ja neile tundus, et tegemist on «väga suure kassiga».

Kuid teised polnud selles nii kindlad. Üks ekspert ütles Berliini kohalikule raadiojaamale RBB, et tema nähtud kaadrite põhjal nägi loom välja rohkem kui metssiga, kes on selles piirkonnas laialt levinud loom.

Looma otsingud hoogustusid reedel ning umbes 120 politseinikku ja metsloomaeksperti uurisid kohalikke metsaalasid. Kasutati ka droone, helikoptereid ja soojust otsivaid kaameraid.

Elanikel oli käsk püsida sees, hoida oma lemmikloomi enda juures ja vältida metsaalasid. Eksperdid andsid ka nõuandeid, kuidas metsloomaga käituda, kui keegi talle vastu peaks sattuma — näiteks tuleks seista paigal ja vältida silmsidet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles