DELFIINIRÜNNAK Jaapanis on seletamatul põhjusel tõusnud delfiinirünnakute arv

Christin Krass
, Suvereporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Whales_Srilanka/Shutterstock

Jaapanis toimus šokeeriv rünnak, kus raevunud delfiin ründas 60ndates eluaastates meest, kes selle tagajärjel murdis mitu ribi. Lisaks mehele üritas delfiin rünnata ka roosas kummirõngas ujuvat naist. Väike rannalinn Mihama on viimastel nädalatel olnud tunnistajaks mitmetele delfiinide rünnakutele, vahendab The Sun. 

Rannakülastaja tehtud video näitas, kuidas ujuja üritas kaldale ujuda, kui kajakisõitjad tulid teda veest välja aitama. Mees tundus vaevlevat, kui järsku ilmus välja delfiini hall uim ja tiris ta vee alla. Hetk hiljem ilmus mees tagasi veepinnale, delfiin kogus hoogu ja jätkas rünnakut. 

Juhtum on tekitanud Internetis arutelu selle üle, mis näiliselt provotseerimata rünnakuid põhjustas. Kohaliku politsei teatel on Fukui ranniku lähedal aset leidnud vähemalt kuus intsidenti.

Mõned teadlased on väitnud, et delfiinid lähevad stressi inimestega koos ujudes. Teised lisavad, et nende loomulik käitumine muutub, kui inimesed ujuvad nende vahetusläheduses, kuid hiljutiste rünnakute põhjus jääb saladuseks.

Vaata video siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles