OHTLIK Loomaarst hoiatab mürgise aine eest, mida leidub pea igaühe käekotis

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Shutterstock

Loomaarst hoiatab: sinu käekotis leidub tõenäoliselt midagi, mis võib sinu lemmiku jaoks äärmiselt mürgine olla ning paljud loomaomanikud kahjuks ei oska sellega arvestada.

Dr. Matt McGlasson on loomasõprade seas tuntud suunamudija, kel on TikTokis ligi 700 000 jälgijat. Ühes hiljutises videos hoiatab Californiast pärit loomaarst oma jälgijaid mürgise aine eest, mis inimestele küll sugugi ohtu ei kujuta, kuid on lemmikloomade jaoks äärmiselt mürgine.

«Suhkruvaba närimiskumm sisaldab ksülitooli. Juba väga väike kogus närimiskummi, näiteks Mentost, võib olla sinu kutsika jaoks surmav,» vahendas väljaanne Daily Mail veterinaari sõnu. Vaatajad ujutasid kommentaariumi üle tänusõnadega ning tuleb välja, et paljud loomaomanikud pole seesugusest ohust teadlikud.

Ksülitoolimürgistuse tunnused on: oksendamine, nõrkus, koordinatsiooni puudumine või raskused kõndimisel või seismisel, värinad, krambid ja kooma.

Et sinu koer ei saaks ksülitoolimürgistust, hoia suhkruvaba närimiskumm koerale kättesaamatus kohas ja pese tema hambaid ainult koertele mõeldud hambapastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles