PELGAD, AGA TAHAD? Kuidas kutsikaga esimestel nädalatel toime tulla?

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Koerakutsika võtmine näib alati väga ahvatlev, kuid tuleb teadvustada, et loomaga kaasnevad kohustused võivad endise elu totaalselt pea peale pöörata. Leidub aga mõningaid nippe, mis esimesed nädalad koos pisikese loomaga natuke lihtsamaks muudavad.

Pange reeglid enne kutsika majja toomist paika

Otsustage, kus kutsikas magab, millisele mööblile ta on lubatud ja millisele mitte ja kas leidub ruume, kuhu kutsikas minna ei tohi. Lisaks tuleb paika panna tema toitumisrutiin, alustades sellest, mida te pisikesele koerale annate ja kui suured on kogused. Sellise eeltööga säästate juba väga palju aega ja energiat. 

Muutke oma kodu kutsikakindlaks

Oleme kõik näinud ja kuulnud, kuidas kodu muudetakse beebikindlaks. Sarnaselt peab käituma ka kutsika võtmisel. Tuleb eemaldada objektid, mis võivad olla kutsikale ohtlikud või mis on teile hinnalised ja millele kutsikas võib liiga teha. Koerabeebi avastab enda ümbruskonda esialgu väga intensiivselt. 

Alustage kohe treeninguga

Ei ole mõistlik päevagi venitada, sest harjumused on noorena eriti lihtsad külge jääma. Näiteks premeerige koera, kui ta teeb oma häda sobivasse kohta ja noomige, kui ei tee. Noomimisel ei tohi olla kindlasti aga üleliia karm, sest kutsikal on habras psüühika. Harjumused, olgu nad head või halvad, jäävad ka inimestele noores eas kõige paremini külge. 

Enne kutsika võtmist tuleb liita omanikule vajalik võimekus võimalustega ja seejärel jagada vastus armastusega. Kui lõpptulemus on «jah», olete valmis üheks lõpmatult lõbusaks seikluseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles