Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

SAA TEADA Mida ütleb su lemmikloom sinu kohta?

Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Gladskikh Tatiana / Shutterstock

Kas oled kohanud koeraomanikku, kelle karvane sõber on temaga olemuselt nii sarnane ning isegi ühte nägu? Oma lemmikuteks valime tihti loomi, kes sarnanevad meiega - teeme seda alateadlikult või teadlikult. Saa teada, mida ütleb sinu lemmikloom su iseloomu ja isegi karjäärivalikute kohta!

1. Koer

Koera peetakse tihti inimese parimaks sõbraks ja lojaalseks kaaslaseks, kes tuleb sinu juurde hoolimata tujust või sellest, kas sul on väike maiuspala taskus. Koeraomanikud kipuvad end pidama väga kohusetundlikuks, ekstravertseks ja sümpaatseteks inimesteks. Samuti naudivad nad meeskonnasporti ja koostöötegevusi. Ärkamisaja osas on kutsude omanikud tõenäolisemalt varakult ärkajad ja järgivad väga struktureeritud päevi.

Iseloomuomadusi on toodud isegi poliitiliste vaadete osas. Üldiselt suurem, kaitsvam tõug viitab konservatiivsusele, samas kui väiksem, armsam tõug viitab liberaalsetele vaadetele. Segavereliste koerte omanikud kipuvad pigem tsentraalsete vaadete esindajateks. Kas teadsid, et kõige rohkem on koeri lemmikloomadena Argentiinas, Mehhikos ja Brasiilias? 

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Jaromir Chalabala/Shutterstock

2. Kass

Kas nurruvad kassid sobivad tõesti kõige paremini introvertidele? Miks paljud kirjanikud ja kunstnikud omavad kasse? Mõelge kõrgele neurootilisusele, avatus kogemustele ja emotsionaalsele tundlikkusele. Kasside pehme nurrumine tõstab teadaolevalt oksütotsiini taset ja vähendab stressi, mis on mõistlik kõrgendatud tundlikkusega inimestele.

Populaarsed kassiomanike karjäärivalikud on: meditsiinilabori tehnik, arst, kinnisvaramaakler ja isiklik hooldaja. Kõik need ametid nõuavad intensiivset hoolt ja tähelepanu detailidele – konkreetsete faktide või emotsionaalse teadlikkuse kaudu. Kassiomanikud on ka sageli hea stiilitunnetusega, terava pilguga ilu ja terviklikkuse poole.

3. Lind

Mis oleks parem viis ärgata kui loomuliku särtsaka äratuse saatel. Viirpapagoid, kakaduud ja papagoid on lennanud paljude rõõmsameelsete ja vabameelsete inimeste ellu. Linnuomanikud peavad end ekstravertseks ja hoolivaks. 

Üllataval kombel on linnuomanikud kõige tõenäolisemalt töötud, kuid see ei pruugi olla põhjuslik seos. See tähendab, et te ei ole töötu sellepärast, et teil on lind, ega vastupidi. Huvitaval kombel saavutavad emaslindude vanemad sotsiaalses domineerimises kõrgemaid tulemusi. Nad võivad leida oma elukutse avalike suhete spetsialisti, müügiesindaja, vestlussaadete juhi, videolooja või ajakirjanikuna. 

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: New Africa/Shutterstock

4. Küülik

Jänkude omanikud kipuvad olema pigem loomingulised, introvertsed ja tujukad. Uuring viitab sellele, et jänkuarmastajad saavad kõige madalama tulemuse skaalal Extraversion (E) Big Five. Nad kasutasid oma isiksuse kirjeldamiseks ka omadussõnu, nagu laialivalguv ja tagasihoidlik.

Küülikuomanikud võivad leida tohutut rõõmu graafilise disainerina, fotograafina, loomaarstina, tekstikirjutajana – mis tahes karjääris, kus nad saavad oma loovust vabalt ja rohke toetusega väljendada.

5. Kilpkonn

«Tasa ja targu» ellusuhtumine toob edu, vähemalt kilpkonnaomanikele. Nii nagu lemmikloom, nõnda omanik – kilpkonna omanikud on töökad, muhedad ja usaldusväärsed. Neil on tohutult kannatlikkust kõigis eluvaldkondades ja head organiseerimisoskused.

Kilpkonnaomanikud peavad end ka ratsionaalseks ja püüdlevad karjääriredelil ikka ülespoole. Nad võivad edu saavutada ametites nagu raamatupidaja, turvatöötaja, hambaarst, puusepp või jurist. Võib loota, et nad ilmuvad tööle õigel ajal ja teevad oma tööd visalt.

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: My Good Images/Shutterstock

6. Madu

Madude omanikke peetakse adrenaliinisõltlasteks ja individualistideks. Nad marsivad omaenda trummi taktis ja võivad kalduda julgetele maailmavaadetele. Kas see tähendab madalamat meeldivust? Pigem tähendab see suuremat avatust kogemustele.

Sellised sõnad nagu ettearvamatud ja ebatavalised sobivad täpselt neid kirjeldamaks. Neil on ka ekstsentriline huumor ja nad valivad unikaalsed (sageli kunstilised) karjäärivõimalused. Muusikud, kunstnikud, näitlejad, filmirežissöörid, elukutselised võidusõitjad ja disainerid võivad olla kalduvamad valima oma eluaegseks lemmikuks mao.

7. Kala

Rahulik, stabiilne ja usaldav. Kalaomanikud töötavad usinalt ja võivad kehastada ütlust «Lihtsalt jätkake kulgemist». Nad saavad ka õnneskaalal kõrgeima tulemuse ja tegelevad vaimse tervise probleemidega tõhusamalt kui teised lemmikloomaomanikud. Loomulikult teeb see kalaomanikest suurepärased sotsiaaltöötajad ja vaimse tervise nõustajad.

See tähendab üldiselt madalat neurootilisust ja stressitaset. Kalaomanikest võivad saada suurepärased õpetajad, kunstiterapeudid, arengupsühholoogid, personalijuhid ja tegevusterapeudid.

8. Hamster

Nagu kassiomanikud, on ka hamstri vanemad sageli väga loomingulised inimesed. Nad on kõige haritumad lemmikloomaomanike perekonnast – sageli omavad nad kõrgtasemel magistri- või doktorikraadi. 

Ajusid ragistavad hamstriomanikud on edukad programmeerijad, teadlased, andmeanalüütikud, statistikud ja mis tahes teadus- ja arendustegevuse rollis. Oma intellektuaalse uudishimu ja tööeetikaga saavad hamstriomanikud hõlpsasti hakkama igas rollis, millesse nad oma meele ja südame panevad.

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Ilyashenko Oleksiy/Shutterstock

9. Hobune

Stabiilne loom ja kaaslane. Hobuseomanikke hinnatakse kõrgelt kohusetundlikkuse skaalal, kuid madalamalt meeldivuse skaalal. Kuna enamik elab maapiirkondades, naudivad nad ka oma isiklikku ruumi. Nad on distsiplineeritumad ja ka sisekaemuslikud.

Hobuseomanikud võivad olla suurepärased üldjuhid, varude kontrolli spetsialistid, projektikonsultandid ja auditi tegijad. Hobuseomanikel on sageli oma tagaaedades ja taludes palju võimalusi, et alustada väikest kohalikku ettevõtet värskete köögiviljade või puuviljade kasvatamisega.

Vaata lisa: https://personality-psychology.com/what-does-your-pet-say-about-your-personality/

Tagasi üles