ÜLLATAV Miks koerad inimestega suheldes pead kallutavad?

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Koerad kipuvad tihti pead kallutama, kui omanik nendega räägib või nende nime ütleb. Selgub, et kutsud ei tee seda lihtsalt niisama, vaid sellel liigutusel on mitu mõjuvat põhjust. 

Sotsiaalmeedias hoogu kogunud video selgitab koeraomanikele, miks loom inimestega suheldes pisut veidralt liigutama hakkab. Populaarses videos jagatakse kolme põhjust, mis aitab koertega suhtlevatel inimestel neid paremini tundma õppida. 

Üheks põhjuseks, miks koerad oma pead keeravad, on see, et nad üritavad oma kõrvadega mõista, kust heli pärineb. Pead kallutades on loomal lihtsam helilaineid vastu võtta ja seeläbi enda omanikku paremini kuulda. Kõrvade pööramine on koertele eriti suureks abiks siis, kui nad tahavad mõnest kindlast sõnast või käsklusest aru saada. 

Teiseks kallutavad koerad oma pead seetõttu, et nad tahavad nendega suhtleva inimese nägu paremini vaadata. Koerad on väga sotsiaalsed loomad ning nad jälgivad hoolega inimeste näoilmeid, et mõista, kuidas inimesed ennast tunnevad ning mida nad neile öelda üritavad. Pealiigutusi tehes suudavad nad inimese nägu selgemalt vaadata ning püüda väikeseid ja inimesele nähtamatuid märke, mis aitavad koertel inimestest aru saada.

Lisaks on üheks põhjuseks ka see, et loomad püüavad keerulistes olukordades enda omanikega suhelda. Kehakeelt kasutades üritavad nad inimestele enda emotsioonidest teada anda ja pead keerates võivad nad väljendada segadust või arusaamatust.

@doggyjjzzxt

Here's why your dog tilts its head!🐕🐾

♬ original sound - HowlsYourDay
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles