Mehhiko linnapea abiellus emase krokodilliga: ta on minu väike printsess (3)

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Reuters

Mehhikos asuva San Pedro Huamelula linnapea abiellus möödunud nädalal emase krokodilliga. Põlisrahvaste linna esindaja usub, et selline samm toob linnale ja selle elanikele head õnne.

Linnapea Victor Hugo Sosa võttis vastu otsuse abielluda naise asemel aastavanuse krokodilliga, et enda esivanemate traditsioone au sees hoida. Pulmade eel pandi krokodillitüdrukule ka nimi, milleks sai Alicia Adriana, kuid Sosa kutsub teda hellitavalt printsessitüdrukuks. Mehe sõnul ei tulnud otsus abielluda naise asemel krokodilliga raskelt, sest ta siiralt armastab krokodill Alicia Adrianat.

Linnapea ja krokodillitüdruku auks peeti suurejoonelised pulmad ning kõik soovijad olid oodatud tantsuplatsile jalga keerutama ja noorpaarile õnne soovima. Lõuna-Mehhiko linna elanikud võtsid ebatavalise liidu soojalt vastu – pruutpaarile tantsiti, plaksutati ja lauldi.

Traditsioonilisest pulmast eristas Victori ja Alicia pulma asjaolu, et krokodillitüdruk oli sunnitud terve laulatuse aja suu kinni hoidma, sest tema koonu ümber oli seotud ohutuse huvides pael. Üldiselt ei jäänud aga roomajast pruudi pulmariietus inimese rõivastele alla: pruut kandis pulma esimeses pooles rohelist seelikut, värvilist käsitsi tikitud tuunikat ning paelte ja litritega peakatet. Pulmapeo teises pooles vahetati krokodilli värviline pulmariietus traditsioonilise valge kleidi vastu.

Enne laulatust kanti krokodilli majast majja, et kohalikud saaksid linnapea uuele pruudile pai teha ja temaga tantsida. Laulatuse järel tantsis linnapea oma värske abikaasaga pärimusmuusika saatel.

Mehe ja emase krokodilli vaheline abielu on olnud linnas traditsiooniks juba 230 aastat, sest usutakse, et selline liit aitab hoida kahe linnas elava põlisrahva vahel rahu.  «Oleme õnnelikud, et saame tähistada kahe kultuuri vahelist liitu. Inimesed on rahul,» rääkis Sosa uudisteagentuurile AFP.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles