HIRMUÄRATAV Rännumehe kohvrisse eksis ära karvane elukas

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Mees oli äsja naasnud tööreisilt Aafrikast ning plaanis hakata kohvrit lahti pakkima. Kohvri avamise järel avanes talle aga hirmuäratav vaatepilt – kohvris peesitas kümne sentimeetri suurune ämblik.

Mees oli talle avanenud vaatepildist šokeeritud ning raputas ämbliku kiirelt enda kohvrist vanni. Seejärel võttis reisisell ühendust loomakaitseorganisatsiooniga The Scottish SPCA, kes tuli reisikohvrisse eksinud ämblikku üle vaatama.

Jahimeheämblikud on Austraalias rohkem levinud kui Aafrikas, kuid ka viimasest võib neid üksjagu leida. Need ämblikud on tuntud oma suuruse ja kiiruse poolest, kuid nad pole eriti ohtlikud. Jahimeheämblikud enamasti põgenevad inimeste eest ega ürita hammustada, ehkki kui see peaks siiski juhtuma, tasub teada, et jahimeheämblikud on mürgised, vahendab Daily Record.

Ämblik oli vaatamata pikale lennureisile hea tervise juures ning on nüüdseks viidud loomade pääste- ja ümberasustamiskeskusesse karantiini. Kui ta on üle kontrollitud, otsitakse ämblikule uus kodu, kus ta saaks õnnelikult elu lõpuni pesitseda.

The Scottish SPCA loomapäästeametnik Catherine Atterton avaldas, et ämblik oli suurt kasvu ja uskumatult kiire. «Jahimeheämblikud on tuntud oma kiiruse ja hüppevõime poolest. Meil oli hea meel, et mees suutis teda ohjeldada,» lisas naine. Attertoni sõnul on Aafrika ämblikule juba Ühendkuningriigis kodu leitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles