TULI LAULUPEOLE? Metskitsepoiss veetis Kadriorus lauluväljaku lähistel mõnusalt aega

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

27. juuni varahommikul märkasid Eesti Jahimeeste Seltsi töötajad Kadriorus ringi askeldavat sokku, kes ei lasknud ennast häirida ja sõi kahe suupoolega ühe maja hoovis leiduvat niitmata muru.

Lauluväljaku ümbruses on laulupeo ootuses senisest rohkem saginat. Eesti Jahimeeste Seltsi tegevjuht Tõnis Korts, kes metskitsepoisi teekonna videole püüdis, sõnas, et peoeelset saginat on märgata ka linnalooduses. «Üldjuhul on piirkond metskitsele sobilik: siit leiab nii toitu kui varjet, aga samas varitsevad siin ka mitmed ohud. Kõige suurem oht, mis metskitsest laulupeokülalist võib ohustada, on linnaliiklus,» rääkis Korts. «Õnneks on paigaldatud lauluväljaku ümbrusesse liikluspiirangu 30km/h märgid, mis peaksid lisaks laulupeolistele ka teed ületava metskitse ohutuse tagama,» lisas mees.

Sokk toimetas esmalt kümmekond minutit Eesti Jahimeeste Seltsi aias, otsis endale söögipoolist ning liikus siis Hundikuristikust ülesmäge lauluväljaku suunas. Metskitsedel algab peagi jooksuaeg, mistõttu on nad tavapärasest aktiivsemad ja võivad oma rännakutel sattuda ka asulatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles