PILK PEALE Äbarikust südametemurdjaks: vaata, kes valiti tänavu maailma kõige koledamaks koeraks

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Scooter ja tema perenaine Linda Elmquist
Scooter ja tema perenaine Linda Elmquist Foto: Noah Berger / AP / Scanpix

Californias valiti juba 50. korda maailma kõige koledamat koera ning seekord osutus võitjaks 7aastane hiina harjaskoer Scooter.

Linda Celeste Elmquisti adopteeritud Scooteri elu pole olnud kerge, kuna koer sündis deformeerunud tagajalgadega, mis tähendab, et tema liigesed ja jalad on tagurpidi. Seetõttu on Scooter juba kutsikast saadik kõndinud vaid esikäppadel, mis aga ei takista tal elamast tavapärast koeraelu.

Pärast sündi soovis kasvataja väärarenguga koera eutaneerida, kuid õnneks tõttas koerakesele appi loomapäästegrupp, kelle eesmärk ongi loomi eutanaasiast päästa. Selle grupi liige oli ka Elmquist ning nii nad esimest korda kohtusid, vahendas väljaanne Today.

Scooter tähistab võitu
Scooter tähistab võitu Foto: Noah Berger / Scanpix

Scooteri võttis esialgu enda hoole alla üks mees, kelle juurde koer jäi seitsmeks aastaks. Selle aja jooksul aitas ka Elmquist Scooteri järele vaadata ja viis teda aeg-ajalt arsti juurde. Kui mees enam Scooteri eest hoolitsemist jätkata ei suutnud, võttis Elmquist ta endale ja tema käes on koerake tänaseks olnud seitse kuud. «Ta on selle tiitli kuhjaga ära teeninud!» ütles naine meediale.

Kohtunike sõnul on Scooter väga inspireeriv koer, kes toob oma armsa olekuga ka kõige kurvemale inimesele sedamaid naeratuse näole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles