TESTI END Vaid üliterava nägemisega inimesed näevad selles videos lindu

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Sotsiaalmeedias tekitab omajagu segadust video, millega saavad inimesed testida, kas ka neil on kiskjatele omane üliterav silmanägemine.

Palju kõneainet tekitanud video näitab üht puu otsas istuvat kulli, keda on esmapilgul üsna võimatu märgata. Küll aga arvatakse, et kui inimene suudab vähem kui kümne sekundiga linnu puude vahelt üles leida, on tal väga terav nägemine ning hea tähelepanuvõime, nagu kiskjatel, kes iga päev endale saaki otsivad, kirjutab The Sun

Osavalt looduse keskele maskeerunud kulli nähti Ameerikas Alabama osariigis ning jahimees Ridge Healey jõudis vaevu nähtava linnu ka videosse püüda. Kulli oskused puude vahele sulanduda on küll imetlusväärsed, kuid ka nõrgema nägemisega inimestel on võimalus lindu videos näha, sest ühel hetkel otsustab lind oksalt lahkuda ja paljastab seeläbi oma asukoha.

@thecamopreacher Natural Camouflage. #hunting #alabama #viralvideo #whatgetsyououtdoors #exploremore #whatgetsyououtdoors #hawk #owls #hiddenanimals ♬ original sound - thecamopreacher

Pruuni sulelist kulli on paksus oksavõres peaaegu võimatu märgata, kuid tegelikult on ta klipis nähtav paremal pool.

Alabama on koduks paljudele kullidele, sealhulgas punaõlalistele, punasabalistele. Osariigis elab ka teisi röövlinde, nagu merikotkas, sarvkull, kalakotkas ja kaljukotkas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles