Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

METSLOOMAL ON ALATI PEATEE Tartumaal hukkus liikluses hunt (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Hunt
Hunt Foto: Shutterstock

20. juuni õhtul hukkus Tartumaal Kambja vallas Tatramäel sõiduteed ületades isahunt.

EJSi tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul on hoolimata sellest, et viimasel ajal on suurkiskjatega juhtunud mõnevõrra rohkem liiklusõnnetusi, on neid sõraliste omadega võrreldes oluliselt vähem. «Miks konkreetne isahunt auto alla jäi, ei ole täpselt teada. Kuna õnnetus juhtus enne keskööd, võib oletada, et hunt oli jahikäigul. Saagi jälitamisele keskendudes võib nõrgeneda tähelepanu muude ohtude suhtes, näiteks liikluses,» ütles Korts.

Kohaliku jahimehe ja jahipiirkonna kontaktisiku Kaino Lopi sõnul saabus häirekeskusest 20. juunil kell 21.52 teade liikluses hukkunud hundist. «Tegemist oli täiskasvanud isase hundiga, kes hukkus teed ületades,» ütles Lopp.

Sel aastal on häirekeskuse andmete järgi teadaolevalt liikluses hukkunud vaid üks hunt – jaanuaris Järva maakonnas Aravete lähedal, hunt oli osaliselt kärntõves. Lisaks on mai lõpu seisuga liikluses hukkunud 11 ilvest ja 4 karu. 2022. aastal hukkus teedel 2 hunti, 11 ilvest ja 7 karu.

Tartu Jahindusklubi tegevjuhi Tõnu Petersoni sõnul nähti umbes kuu varem Tõrvandi alevikus õnnetuspaigast umbes 6 kilomeetri kaugusel majade vahel jooksmas hunti, metskits hambus. «Segajate tõttu lasi ta metskitse lahti ja jooksis minema. Pealtnägijal õnnestus juhtunu ka videole saada, kuid häiriva sisu pärast ei ole see video avaldamiskõlblik,» rääkis Peterson.

Autojuhtidel tuleks olla ettevaatlik, eriti videvikus ja öötundidel, aga ka metsavaheteedel ning halva nähtavusega lõikudel. Mõistlik on kiirust vähendada, nii et vajadusel saaks metslooma teele ilmudes kokkupõrget vältida.

EJS paneb autojuhtidele südamele, et metsloomadel on alati peatee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles