KIISU KANNATAB Toimingud, mis aitavad kassil kuuma päeva mõnusamalt üle elada

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Tõeline suvekuumus on jõudnud viimaks Eestisse, kuid järsult saabunud soe ilm tekitab unisust ja jõuetust. Sarnase probleemiga peavad rinda pistma ka kassid. Siin on mõned nõuanded, kuidas kassi elu mugavamaks muuta. 

Hoidke oma kass toas

Kõige kuumem temperatuur on vahemikus 10:00-15:00. See on periood, kui kass võiks toimetada toas. Jah, välitingimustes oskaks ta samuti leida varjulisema koha, kuid ühest paigast teise liikumisel võib ta siiski päikesekiirtega kohtuda. 

Vahetage järjepidevalt vett

Nagu ka inimesed, peavad kassid samuti tarbima pidevalt vedelikku. Silmas tuleb aga pidada, et kass võib olla väga tundlik seisnud vee osas. Vaheta kassi vett tihedalt, isegi siis kui ta seda puutunud ei ole. Jälgi, et ka õues oleks koht, kus loom saaks juua. 

Puhur meeldib kassidele

Jahutav tuul meeldib kuumal suvepäeval igale elusolendile. Muretse enda majapidamisse konditsioneer või puhur, mis tuba mõnusalt jahutaks. Lisaks enda heaolule saab ka kass sedasorti investeeringust kasu. 

Mähkige külm veepudel rätikusse

Külma veepudeli rätikusse mähkimine ja kassi juurde panemine on samuti üks variant, kuidas ülekuumenemist vältida. Küll ei ole soovitatav kassile seda päris külje alla suruda. Kass leiab ise mugava asendi, kuidas pudeli olemasolust kasu lõigata. 

Allikas: CATS PROTECTION

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles