GALERII 17 koera Mustamäe korteris: «Paljud olid surutud väikestesse puuridesse...»

lemmik.postimees.ee
Copy

Juuni alguses võõrandas põllumajandus- ja toiduamet ühest Mustamäe korterist 17 koera (loe SIIT), kes nüüd varjupaigas uusi kodusid ootavad.

«Päästetud chihuahua-laadsed koerad elasid kitsikuses ja paljud neist olid surutud väikestesse puuridesse. Põrandad olid kaetud uriini ja väljaheidetega,» sõnas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa.

Enamik päästetud koertest pelgas inimeste lähedust
Enamik päästetud koertest pelgas inimeste lähedust Foto: Agne Astel-Rankla / Varjupaikade MTÜ

Kuna koertele ei olnud tagatud elamisväärsed tingimused, võõrandas põllumajandus- ja toiduamet nad omanikult.

«Elementaarsete tingimuste puudumisest räägib ka asjaolu, et koerad olid varjupaika saabudes nii füüsiliselt kui ka vaimselt halvas seisus. Enamik neist olid pelglikud ja inimese lähenedes asusid end kaitsma. Aja möödudes on osa neist julgemaks muutunud, kuid mitmega on veel vaja palju tegeleda, et usaldus inimese vastu tekiks,» rääkis varjupaiga esindaja.

Veterinaarse ülevaatuse käigus sai selgeks, et paljudel koertel on silma- ja igemeprobleemid, küünte ülekasv ja osal ka kasvajad, mis vajavad opereerimist.

Paljudel päästetud koertel tuvastati küünte ülekasv
Paljudel päästetud koertel tuvastati küünte ülekasv Foto: Agne Astel-Rankla / Varjupaikade MTÜ

Koerad on üleval Varjupaikade MTÜ kodulehel (vaata SIIT) ja nende adopteerimiseks saab esitada sooviavaldusi. Aga Mõisamaa lisas, et praegu on 17 koerale laekunud juba ligi 50 sooviavaldust, seega inimeste huvi nende vastu on väga suur.

Enne, kui koerad uutesse kodudesse loovutada saab, tuleb nad ka kastreerida-steriliseerida, vaktsineerida, kiibistada ning neile vajaliku ravi pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles