SUUR GALERII JA VIDEOD Fotokonkurss on lõppenud: Eesti suvi pakkus lemmikutele nii mõndagi põnevat!

Belgia lambakoer Pipi (vasakul) ja samojeed Sammy (paremal) Foto: Erakogu
Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Lemmiku fotokonkurss «Minu lemmiku suvepuhkus 2023» on selleks korraks lõppenud ning võitjad kuulutame välja juba sel nädalavahetusel. Vaata suurest galeriist, kui vahvaid hetki suvi lemmikutele pakkus ning mida põnevat koos perega ette võeti.

Sel suvel käis Lemmikus täie hooga vahva fotokonkurss «Minu lemmiku suvepuhkus 2023», kuhu ootasime pilte meie lugejate lemmikloomadest suve nautimas. Kokku saadeti konkursile 69 fotot ning hulk vahvaid videoid, mida saab vaadata allpool.

Fotosid ja videoid võib saata mitu ning erinevatest lemmikloomadest, olgu selleks kass, koer, lind, hamster, hobune või muu neljajalgne.

Osalejate vahel jagame välja auhinnad, mille paneb välja PetCity. Võitjad kuulutame välja sel nädalavahetusel Lemmiku portaalis ja ajalehes Postimees Nädal.

Lemmikute tegus suvi

Lemmikuga jagas vahvat videot nelja papagoi omanik Merle. «Reisime tihti koos ja saame palju tähelepanu,» kirjutas ta.

Videos esinevad on arad Ukko, Freija ja amatsoon Uuno. Uuno oskab rääkida. Filmimise hetkel ta ütleb: «Tule Ukko, tule!». «Talle meeldib vaadata YouTube'ist teisi liigikaaslasi. Tema sõnavaras on seepärast inglis-, hispaania- ja portugalikeelseid sõnu,» kirjutas Merle. Teisel pool ekraani on amatsoon Sofia.

Üks Cavalier King Charles spanjel avastas aga ühel kaunil juunikuu hommikul jalutama minnes, et maa on katnud sootuks jäised helbed. «Juunikuus lumi maas,» kirjutas perenaine Silvi pildi kommentaariks.

«Juunikuus lumi on maas». Tartumaal leidis üks Cavalier juunikuus lund, mida limpsata
«Juunikuus lumi on maas». Tartumaal leidis üks Cavalier juunikuus lund, mida limpsata Foto: Silvi Koger / erakogu

Milliseid suviseid tegevusi Eesti lemmikloomad armastavad? Lemmiku fotokonkursil osalejad näitavad ette!

1. Romantiline päikeseloojang

See siin on 7-kuune romantikust basenji-poiss Maugli (Instagram: @maugli_the_basenji), kes naudib perenaise Mariliisi sõnul väga randa ja merd, kuniks ei pea oma jalga ise vette panema. Maugli lemmiktegevuseks on patsikummide ja sokkide varastamine.

«Kalamees 2023. Maugli»
«Kalamees 2023. Maugli» Foto: Mariliis Otskivi / erakogu

2. Rannamõnuleja

See siin on aga varjupaigast pärit Oskar, kel saab augustis oma uues peres juba esimene aasta täis. «Imeline on olnud näha, kuidas hirmunud ja alatoidetust koerast on saanud keegi, kes naudib oma elu ja on nii suure iseloomuga pereliige,» kirjutas perenaine Teini. Saadetud videost on näha, et rannamõnudest oskab Oskar tõepoolest viimast võtta!

3. Jahutav kosutus palaval päeval

Kui ilm on kuum, tuleb leida võimalusi, kuidas ennast jahutada. 6-aastane hundipreili Dora näiteks naudib veepüstoliga mängimist. «Muidu väga ontlik ja kuulekas tüdruk,» kirjutas perenaine Urve. Vivi-Ann aga saatis pildi 9-kuusest samojeedipoisist Sammyst, kes jahutab end mõnusas aiabasseinis.

Väga lõbus ja energiline 9-kuune samojeedipoiss Sammy
Väga lõbus ja energiline 9-kuune samojeedipoiss Sammy Foto: Erakogu

4. Loodust vaatama

See siin on koer Roosi, kes näitab, et ka tubastes tingimustes on võimalik põnevaid tegevusi leida, näiteks telekat vaadata.

5. Kassiga jalutama!

See siin on Hull Triip von Hallikhausen aka Triibik, kellest on telefoniga suvist mitteudust pilti pea võimatu saada ja sellele viitab ka kassipoisi nimi. Üheaastane energiline kiisusell armastab aga rohelist mahlast muru... ja selle näksimine on see, mida tema perenaine kutsub «puhkehetkeks» (jutumärgid suured ja rasvased).

6. Randa mängima

Roxy on 4-aastane segavereline kutsupreili, kes on avastanud endale suviseks jahutuseks väga huvitava tegevuse. Nimelt lutsukividele järele jooksmine. «Ta võib sedasi ühest otsast teise joosta tunde, enne väsid ise loopimast kui tema neile järgi jooksmast. Kui varem oli hirm lainete ees, siis tänavu paneb isegi koonu vette,» jagab perenaine Kätlin, kes saatis Lemmikule vahva fotogalerii Roxy rannamõnude nautimisest. 

7. Randa telkima

Peagi 4-aastaseks saav Morgan naudib suve neiuga, kellele meeldib linde pildistada. Morgan oli perenaise Lisette sõnul varjupaigast tulnuna tohutult arg, kuid mereäärsed matkad ja metsikud seiklused on kasvatanud Morgani sõbralikuks, sõnakuulekaks ja enesekindlaks linnuvaatluskaaslaseks, kes ei oska haukuda.

Morgani rannapuhkus
Morgani rannapuhkus Foto: Lisette Luik / erakogu
Morgani rannapuhkus
Morgani rannapuhkus Foto: Lisette Luik / erakogu

8. Sukelduma

Koerad võivad olla uskumatult osavad sukeldujad! Selles videos näitab üks koer, kui kõva käpp ta selles on ning ta ei lahku veest teps mitte tühja koonuga... Video pealkirjaks pani saatja «Vesirott».

9. Mängud pärast vihma

«Nii koerapoisid Joosep ja Ilmarine kui kassipoeg Roosi on keeled vestil krõbisevkuivas rannametsas perenaisega vapralt kaasa vantsinud... kuni lõppude lõpuks tuli vihm! Koerad ahmisid tolmust puhtaks uhutud rohuliblesid ja püherdasid märgades mustikavartes kuni suunad sassis, aga preili Roosi kasutas iga fotopeatust, et endamaitselist vihmavett oma valgetelt käpakestelt mekkida,» kirjutas Tiina alloleva video kohta, mis on filmitud Kloogaranna männimetsas.

Tiina saatis foto ka viinamäetigudest: «Igal kevadel loodan hingevärinal, et ehk ikka mõni viinamäetigu elab veel üle ettearvamatu talve, kõrbekuiva kevade ja ringitrampivate turistide arvu kasvu... Sel aastal olin juba lootuse kaotanud, aga jaanipäeval leidsin justkui sõnajalaõie: nad elavad ikka veel mu kodukandis edasi! Ja pulmitavad! Omamaine, ohustatud, haruldane liik kesk võõraid tulnukalimuseid,» kirjutas ta.

Viinamäetigu
Viinamäetigu Foto: Tiina Ojasson-Võsa / erakogu

10. Leia pildilt hiir!

See siin on 3-aastane laudast saadud krantskass Musi. «Musi on meil omaette kuju... näiteks võib ta põldhiirega vabalt sõbraks saada ja temaga just nii nagu pildil näha, pikutada. Käis ta selle hiirega pool päeva mööda hoovi. Kahjuks ei tea, mis hiirest hiljem sai... Igati armas vaatepilt oli,» kirjutas perenaine Tiina.

3-aastane krantskass Musi ja põldhiir
3-aastane krantskass Musi ja põldhiir Foto: Tiina Rõivas / erakogu

Ootame kõiki osalema!

Mullu suvel korraldas Lemmik suure suvefotode konkursi, kuhu ootasime pilte sellest, kuidas lemmikloomad suve veedavad. Konkurss osutus ülimalt populaarseks, mistõttu otsustasime sel aastal konkurssi korrata.

Konkursile saadeti möödunud aastal üle 200 vahva foto, kus sai näha nii koeri kui kasse, aga ka teisi loomi – näiteks mitut merisiga, kes muru peale suvepäikest nautima toodud, ning liivarannas püherdavat hobustki.

Kui varem on Lemmiku fotokonkurssidele kõige enam saadetud kassifotosid, siis mullu poseerisid piltidel enamjaolt koerad, kelle suvisteks lemmiktegevusteks näisid olevat veemõnude nautimine, põnevates kohtades ringirändamine ning päikeselaikudes pikutamine.

Vaata eelmise aasta fotosid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles