KULDNE RETRIIVER Kauni koeratõu taga peitub palju kohustusi

Joonas-Hendrik Mägi
, suvereporter
Copy
Foto: Shutterstock

Värskelt selgus, et Eesti kõige populaarsem koeratõug on jätkuvalt Kuldne retriiver. Pole ka midagi imestada. Kuldsed retriiverid on väga armsad ja sõbralikud, kuid nõuavad see-eest palju tegelemist. 

Kui lugeja hakkab nüüd aga mõtlema, et Kuldne retriiver sobiks suurepäraselt uueks koduloomaks, siis siin on välja toodud mõned punktid, millega peab arvestama.

  • Kuldsed retriiverid on tohutult energilised ning nõuavad seetõttu omanikult sarnast aktiivsust. Nad peavad tegema päevas 20-30 minutit aktiivset treeningut ja seda kaks korda päevas. Tähtis on, et koeral oleks ruumi, kus enda energia välja elada. Lisaks pead sa enda plaanidesse ära mahutama ajaaknad, et koer saaks vabalt ringi joosta, sest nad vajavad seda.
  • Nad on väga truud ja tahavad lähedust. Kuldne retriiver on igal võimalusel inimese juures. Ta lamab koos sinuga televiisori ees või on jalge juures, kui sa toimetad köögis. Tuleb arvestada, et see tõug vajab inimeste lähedust ehk kui sa tunned ennast koera seltskonnas introverdina, pole Kuldne retriiver päris kõige õigem valik. 
  • Kuldsed retriiverid vajavad esmaklassilist toitmist. Seda eelkõige seetõttu, et vältida nahaprobleeme, mille ravi võib osutuda erakordselt kalliks. Lihtsam ja mõistlikum on kohe alguses investeerida kvaliteetsetesse roogadesse. 
  • Ärge unustage minna koertekooliKuldsed retriiverid on koerad, kes vajavad kombeid. Tegemist on elegantse tõuga, kes on loodud olema kuulekas ja sõbralik korraga. Kui aga koertekool ja treeningud tegemata jätta, säilib üldjuhul ainult sõbralikkus, kuid viisakuskommetest pole haisugi. Koer muutub sellisel juhul lihtsalt tüütuks ning kogeb omaniku pahameelt, kuigi loom on harimata ja pole ise selles süüdi.
  • Oluline on järjepidev kammimine. Kuldsed retriiverid on tiheda ja pika karvkattega ning kui nende kammimine jätta unarusse, hakkad sa kiiresti leidma karvu enda riietelt, trappidest ning igasugustest teistest salapärastest kohtadest, mis ei ole loodud olema täis karvu. 

Loomulikult kaasneb Kuldse retriiveri võtmise ja omamisega veel suur hulk erinevaid detaile, kuid kõige tähtsam on valmisolek hoolitseda looma eest, kes hoolitsust ohtralt vajab. 

Allikas: GOLDEN RETRIEVER RESCUE OF MID-FLORIDA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles