ÜLIHARULDANE VIDEO ⟩ Kaamera ette jäi ootamatut saaki jahtiv hunt

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Kui tavaliselt oleme harjunud nägema jões aplalt kalu püüdvaid karusid, siis tuleb välja, et ka hundid on selles tegevuses üpris osavad.

Need haruldased kaadrid on üles võetud Ameerika Ühendriikides Põhja-Minnesota osariigis asuvas Voyageurs'i rahvuspargis toimuva uurimisprojekti käigus. Tegemist on Minnesota ülikooli uurimisprojektiga, kus kasutatakse GPS-seadetega varustatud kaelarihmasid, rajakaameraid ja muidu jälgimisseadmeid, et põhjalikult välja uurida, kuidas hundid end ümbritseva keskkonnaga suhestuvad, vahendas CBS News.

Teadlaste sõnul registreeriti huntide kalapüüdmisoskus esmakordselt 2017. aastal ja toona peeti seda väga haruldaseks sündmuseks. Praeguseks seitsme aasta jooksul tehtud uuringute põhjal on aga jõutud järeldusele, et selline teguviis on huntide seas üsna tavaline ja tõenäoliselt laialt levinud, seda ei olnud lihtsalt varem dokumenteeritud.

Uuringu kohaselt kalastavad hundid öösiti ajaperioodil aprillist juunini, kui Minnesota kalad ülesvoolu ujuvad ja on aktiivselt kudemas. Hundid valivad kalastamiseks ojad, jõed ja muud madalad veekogud. Sageli jahivad nad saaki kopratammide all, kuhu kalad kipuvad kogunema.

Vaata videost, kui osav kalapüüdja hunt on:

Kaluritel konkurentsi pärast siiski muretseda ei tasu, sest hundid püüavad peamiselt imikarplaseid, kellest kalamehed väga ei hooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles