SUUR GALERII ⟩ Üks armsam kui teine: heategevuslik rongkäik tõi Tallinna tänavatele 100 koera

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Möödunud laupäeval toimus Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) eestvedamisel juba üheksas heategevuslik rongkäik Käpakäik. Rongkäik oli osa Tallinna vanalinna päevade lemmikloomaalast, kus leidsid aset ka mitteametlik koertenäitus ning huvitavad loomateemalised loengud. Ürituse käigus kogutud annetustega aidatakse kodutuid, hüljatud, hättasattunud ja väärkoheldud loomi.

«Nii palju loomasõpru pole Käpakäik veel varem kokku toonud! Hinnanguliselt osales üritusel kolmsada inimest ja umbes sada koera. Ka huvi mitteametliku koertenäituse vastu oli taas suur,» muljetab ELSi turundus- ja kommunikatsioonijuht Geit Karurahu. MTÜ vabatahtlik Sandra Müür lisab: «Kuna ürituse eesmärk on suunata tähelepanu loomadele linnapildis, oli meeletu rõõm näha, kui positiivselt kõik vanalinna päevade külastajad meie aktsiooni suhtusid.»

Heategevuslik rongkäik Käpakõik
Heategevuslik rongkäik Käpakõik Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Koer on linnapildis aga pidevalt, mitte ainult vanalinna päevade ajal. Pole enam tavatu, et koeraga minnakse kohvikusse, vabaaja üritusele ja isegi tööle. «Kuna koerad on paratamatult osa meie linnapildist, peame kõik õppima nendega ohutult linnaruumi jagama. Mis sest, et paljud loomasõbrad tahavad nunnu koeraga tänaval tutvust teha, siis iga koer seda sugugi ei soovi,» selgitab Karurahu. Just seetõttu olidki üritusel erilisel kohal kollase lindiga koerad, kes ei soovi ühel või teisel põhjusel, et võõrad neid puudutaksid.

Heategevuslik rongkäik Käpakõik
Heategevuslik rongkäik Käpakõik Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Lisaks üldise teadlikkuse tõstmisele koguti Käpakäigu ja lemmikloomaala raames see aasta rekordilised pea tuhat eurot annetusi. «Meie siiras aitäh kõigile headele inimestele, kes osalesid ala tegevustes ning leidsid võimaluse toetada neid, kes ise enda eest seista ei saa,» tänab Karurahu.

Heategevuslik rongkäik Käpakäik
Heategevuslik rongkäik Käpakäik Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Karurahu ja Müür avaldavad lootust, et tuleva aasta juubeliüritus – kümnes Käpakäik – saab olema veel suurem ja toredam. Ka kutsuvad nad kõiki loomasõpru septembris toimuvale loomakaitse konverentsile, mille täpsem info avaldatakse peagi seltsi sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles