KASULIK NIPP Kuidas sekundiga aru saada, et koer vaevleb veepuuduses?

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Veetarbimine on koera tervise seisukohalt äärmiselt oluline ja seda eriti suvisel ajal. Veterinaar jagab kavalat nippi, kuidas sekundiga aru saada, et peaksid oma neljajalgsele sõbrale juua andma.

Veterinaar Anna Foreman rääkis ajakirjale Mirror, et veepuudus on koerte seas levinud probleem ning põhjustab erinevaid terviseprobleeme. Halvimal juhul võib lemmikloom veepuuduse tõttu isegi surra.

Selleks, et seda ei juhtuks, peaks loomaomanik tagama, et lemmkiul oleks alati ligipääs joogikausile ning kasulik oleks ka teada, kuidas kontrollida, kas lemmik on piisavalt vett tarbinud.

Veterinaar selgitas, et piisavast veetarbimisest annavad märku näiteks koera igemed. Kui need on roosad ja niisked, siis on koer piisavalt vett tarbinud. Kui igemed on aga kahvatud ja kuivad, siis võib koer kannatada veepuuduse käes.

Piisavast veetarbimisest annab märku ka lemmiku nahk. Seda saab kontrollida näiteks lemmiku turjanahka pigistades. Kui nahk vajub kahe sekundi jooksul ilusti alla, pole muretsemiseks põhjust. Kui nahk tundub aga lõtv ja lodev, vajab koer kiiremas korras vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles