LOOMAARST SELGITAB Miks koerad hea meelega muru söövad?

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Koeraga pargis jalutades või teda aeda jooksma lastes on üsna tavaline, et loom hakkab suures mänguhoos muru närima. Üks loomaarst jagab sotsiaalmeedias omanikele põhjust, miks koerad niimoodi käituvad ja hea meelega tihti rohtu söövad.

Mõne koeraomaniku jaoks võib tunduda üsna muret tekitav ja veider, kui loom hakkab pargis jalutamas käies muru sööma. Loomaekspert Amir Amnway ütleb aga, et muru söömise pärast ei peaks omanikud muret tundma, kirjutab The Sun.

TikTokki postitatud videos selgitas loomaarst, et enamasti söövad koerad muru vaid seetõttu, et neile meeldib selle maitse. Ta sõnas, et vahel võib muru söömine loomale pisut kõhuhädasid tekitada, kuid suuremat kahju see koerale ei tee, seega võivad koeraomanikud lasta loomal rahulikult rohelisi muruliblesid näksida.

Loomaarstid on aga hiljuti jaganud, et kuigi muru söömine on ohutu, leidub siiski üsna tavalisi aialilli, mis võivad koera tõsiselt haigeks teha. Üks koertele ootamatult ohtlik taim on nartsiss, mille söömine võib arstide sõnul loomale raskeid tervisehädasid tekitada.

Kuigi nartsissid on paljudes aedades üsna levinud ilusad lilled, võivad nii taime lehed, õis kui ka sibul põhjustada koerale oksendamist, kõhuvalu, südame rütmihäireid ja hingamisraskusi.

@amirthevet Are dogs sick if they eat grass ?? #vet #dog #cat #petlovers ♬ original sound - Leah😋
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles