TUBLI TÖÖ ⟩ Esimest korda MMil osalenud Eesti päästekoerad saavutasid kõrge koha

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Eesti meeskond
Eesti meeskond Foto: Mihkel Rikas

Rumeenias toimusid Rahvusvahelise Künoloogia Föderatsiooni korraldatud meeskondlikud päästekoerte maailmameistrivõistlused. Esimest korda osales võistlustel ka Eesti meeskond, kel õnnestus Itaalia ja Hollandi järel saavutada kolmas koht.

Meeskondlik MM toimub alates 2010. aastast, iga kahe aasta järel. Võistlustel on neli otsinguklassi: mets, jälg, varing ja universaal (mets, jälg ja varing). Kõik klassid sooritavad ka pääste kuulekuse ja osavuse testi. Sel aastal osales kokku 19 meeskonda. Suurim oli konkurents metsaotsingul, kus osales 12 meeskonda.

Esimest korda osales võistlustel ka Eesti meeskond. Osaleti metsaotsingul ja kuulekuses/osavuses. Kõik Eesti meeskonna liikmed kuuluvad Eesti Otsingukoerte Klubisse ja osalevad PPA väljakutsel Vabatahtliku Reservpäästerühma (RPR) liikmetena kadunud inimeste otsingutel Eestis. Meeskonna kapten on Marelle Kurvits ning koerajuhid Piret Koor koos Margman Avatariga, Monika Rusing koos Margman Luminosaga ja Marii Pikkoja koos Margman Viksikuga.

Meeskonna kapten Marelle Kurvits kommenteeris: «Maa-ala oli viis hektarit, aega 20 minutit ja tuli leida kolm inimest. Võttes arvesse Rumeenia loodust, mis Eestiga võrreldes on siiski erinev, ei olnud see sugugi lihtne ülesanne koertele. Meeskondlikul võistlusel, kus korraga on töös kolm koera, on ülioluline tiimi koostöö, harmoonia ja strateegia. Enne otsingule minemist on vaja teha plaan ja kogu otsingu jooksul sellest kinni pidada. Kuna osalesime MMil esimest korda ja päästekoerte valdkonna suurte riikidega, on kolmas koht suurepärane tulemus. Eesti koerajuhtide ja kohtunike tase on aastatega väga palju tõusnud. MMil oli kokku viis kohtunikku ja üks nendest ka Eestist – Margot Luukas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles