HAIGED HINNAD! ⟩ Lemmikloomade ravikulud ehmatavad kaameks (3)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kui kalliks läheb lemmiku pidamine?
Kui kalliks läheb lemmiku pidamine? Foto: Shutterstock

Lemmiklooma võtmine on suur otsus. Karvapallist sõber on täieõiguslik pereliige – tahab koos perega aega veeta, häid asju süüa, maailma uudistada ja nagu inimesedki, jäävad loomad vahel haigeks või satuvad õnnetustesse. Seega tuleb suure rõõmu kõrval arvestada ka võimalike muredega.

Tänapäeva veterinaaria on nii kõrgel tasemel, et abi saab peaaegu igale haiguse või trauma korral. Põhimõtteliselt on iga terviseriket, mis esineb inimestel, võimalik ravida ka koertel-kassidel. Aga see on väga kallis ja loomaarstiarved võivad raskemal juhul ületada pererahva kuupalga.

Loomaarsti juures tuleb käia ka siis, kui loom on terve: vaktsiinid, ussirohi, kiip ja pass, steriliseerimine-kastreerimine. Krooniliste tõbedega käpalistele ravitoit. Klišeelikult on elu täis ootamatusi ja enne kui otsustad looma võtta, uuri! Vaata kriitiliselt üle oma pangakonto ja sukasäär, kas on üldse majanduslikult võimalik üks lisasuu juurde võtta. Kas üldse tead, mis summadega tuleb arvestada, kui ees ootab loomakliinikusse sõit? Klaar pea oma võimaluste hindamisel väldib olukorda, et loom ei saa vajalikku abi.

Kommentaarid (3)
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles