Raplamaal mürgitati koera rotimürgiga, loom on eluohtlikus seisundis

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Perekoer Manfred
Perekoer Manfred Foto: Erakogu

Raplamaal Aespa koduaias juhtus koeral raske terviserike, mille põhjus on kurb ja hirmutekitav. 

Koer Manfred elab koos oma pererahvaga Kohila vallas Aespal. Maja territoorium on aiaga ümbritsetud, loom sealt välja ei saa ja reede õhtul oli ta nagu tavaliselt oma inimestega koos õues. Laupäeva hommikul tabas omanik Reilikat šokk: koer oksendas veresegust ollust, veidi aja pärast kakas verd. Loomulikult sõitsid ehmunud ja mures loomaomanikud Manfrediga kiiresti arsti juurde, kus neil tuli silmitsi seista halbade uudistega. 

PetCity loomakliinikus nimetati koera seisund kohe eluohtlikuks. Arsti sõnul põhjustas koera terviserikke tõenäoliselt rotimürk. Nimelt ei ole olemas teste, mis rotimürgi organismis tuvastaksid, aga verenäit ja sümptomid andsid selleks arvamuseks piisava kindluse. Kuidas rotimürk koerani jõudis, on ebaselge, sest pere oma koduterritooriumil seda ei kasuta, aiast välja koer ei saanud ega käinud, alles jääb vaid kahtlus kellegi pahatahtlikkusele. 

Aga Manfred on võitleja 

Hommik saabus ja hellitusnimega Männi oli elus. Vereanalüüsis on näidud kõik veel paigast ära, aga ravi paistab toimivat ja noor koer võitleb oma elu eest. Kõik hoiavad hinge kinni ja pöidlaid pihus, et pere lemmik jaksaks vastu pidada ja taastuks. 

Perenaise Reilika sõnul on Manfredi seisund praegu stabiilne. «Rõõmustada üleliia ei saa, aga ta on elus. PetCity loomakliiniku personal on teinud hämmastavat tööd ja toonud Manfredi väga väga raskest olukorrast tagasi ja hoidnud meid kõigega kursis. Manfred peab veel haiglaravil olema mõned päevad, sest ta keeldub söömast ja ta verenäitajad pole veel päris õiged,» selgitab tänulik naine. 

Aitame Manfredit

Tänahommikuse seisuga on Manfredi haiglaarve 1800 eurot, oletatava arve suuruseks kokku on arsti sõnul umbkaudu 3000 eurot. Lisaks tulevad ravisöök ja ravimid järgmisteks nädalateks.

Seoses sellega on perel suur palve. «Meil on olemas osa summast, et ootamatud ravikulud katta, kuid kõike kahjuks mitte. Kui keegi tunneb, et ta tahab Männi paranemist natuke toetada, siis iga abi on teretulnud. Olen valmis vastu võtma tellimusi ja kuduma valmis miljoneid paare sokke. Kui kellelgi on küsimusi või vajab mõni asi täpsustamist, võib julgelt mulle kirjutada.» 

Nimi: Reilika Viiksalu
Konto: EE167700771002300037
Selgitus: Manfred

Pere on tänulik iga abi eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles