VIDEO ⟩ Kose lähedal kergliiklusteel jooksid karud: teine jäi minuga tõtt vahtima

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Üks karudest, kes üle tee silkas
Üks karudest, kes üle tee silkas Foto: Video kuvatõmmis

Kose ümbruses on mõne nädala jooksul juba mitu korda päevasel ajal karusid nähtud. 

Eile, reedel, postitas Kose valla elanik Kertu kohalikku ühismeedia gruppi video oma äsjasest kohtumisest kahe karuga. Naine jalutas kergliiklusteel oma koeraga, kui nägi umbes 20 meetri kaugusel kaht karu. «Väga hirmus oli,» tunnistas naine. Kui üks karu jooksis kiiresti üle tee ja kadus metsa, siis teine jäi naisega tõtt vahtima. 

Ehmunud ja hirmul naine püüdis paaniliselt kinni pidada kaht möödasõitnud autot, et oleks julgem oma abikaasat oodata, kuid kumbki ei peatunud, vaid sõitsid aeglustamata mööda. «Soovisin lihtsalt, et keegi koos minuga paar minutit ootaks, mu abikaasal läks natuke aega, ta sõitis kohale paari kilomeetri kauguselt, meie kodust,» selgitas Kertu nördinult. «Pelgasin, et äkki tulevad karud tagasi, aga mõlemad autod lihtsalt sõitsid minust mööda, nagu mind polekski seal olnud...» Enda sõnul ongi tema postituse üheks põhjuseks üleskutse abivajajaid märgata ja uurida, milles asi on. 

Kommentaarides arvatakse, et see on sama karupaar, keda hiljuti on kohatud nii Aasumäe metsas kui Tedre tänava piirkonnas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles