VIDEO ⟩ Kaks aastat kadunud 25-aastane kass jõudis imekombel tagasi pere juurde

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
25-aastane kassiproua Kizzy
25-aastane kassiproua Kizzy Foto: Video kuvatõmmis

Kizzy on 25-aastane kass. Levinud ümberarvutuste järgi inimeste eluaastatesse tähendaks see 116 aastat.

Briti perekond on õnnega koos, sest nad olid kaotanud lootuse oma eakas lemmikloom kunagi veel elusana leida. 

25-aastane mustavalgekirju Kizzy rändas omapäi tänavatel kaks aastat, kuni ta tänavalt loomade varjupaika viidi, seal tuvastati kuulutuse järgi tema omanikud ja loom sai tagasi koju pere juurde.  

Halvas tervislikus seisundis kassi leidis juhuslik möödakäija. Ta oli nälginud, kirpe täis ja tema küüned olid nii pikad, et kõndimine oli loomakese jaoks valusalt piinav. 

Pere ja kiisu taaskohtumine oli väga rõõmus ja liigutav, kass oli sellest sama õnnelik ja elevil kui inimesed. Alison räägib, et kass tundis mehe lõhna ära ja läks õnnest hulluks. «Nüüd lõõgastub ta meiega koos ja saab palju maiustusi ja paitusi,» kinnitas õnnelik perenaine. Nende sõnul on suur ime, et kass ellu suutis jääda: «Ta on olnud eluaeg tubane hellitatud nunnu ja niimoodi vanuigi tänavale sattuda on ikka paras katsumus,» mõtiskles Alison Mirrori veergudel. 

Ka varjupaiga personal oli siiralt õnnelik, et loom tagasi koju sai. «Enamik tubaseidki kasse ei ela nii vanaks. Kizzy oma hulkumisseiklusega on selles suhtes veel eriti märkimisväärne saavutus.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles