Lennujaama töötajad kuulsid reisija kotist veidrat häält ja leidsid sealt midagi uskumatut (1)

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Palmi-amatsoonpapagoi
Palmi-amatsoonpapagoi Foto: Shutterstock

Šokeeritud lennujaama turvatöötajad kuulsid ühe reisija pagasist veidrat piiksumist ja leidsid sealt midagi väga ebatavalist.

Miami lennujaama personal sattus suurde segadusse, kui nad hakkasid läbi otsima ühte kotti, kust oli kuulda vaikset säutsumist. Kott kuulus äsja Nicaraguast Ameerikasse saabunud reisijale, kes väitis, et tema ei tea kuuldud häältest midagi, kirjutab Daily Star.

Väidetavalt leidsid ametnikud edasisel kontrollimisel kotist pisikese sulgedeta linnu, kes oli ilmselt koorunud just sel ajal, kui mees kotiga läbi lennujaama kõndis. Pagasi omanik Szu Ta Wu kandis kotis kokku 29 muna ja ta tunnistas, et tal polnud ühtegi dokumenti, mis lubaks tal loomi või linde transportida.

Wu, kes tunnistas end süüdi papagoide USAsse toimetamises, võib nüüd kuriteo eest kuni 20 aastaks vangi minna. Mehele mõistetakse karistus augusti alguses. Olukorra selgitamiseks rääkis Wu tõlgi vahendusel, et tema sõber maksis talle selle eest, et ta reisiks Taiwanist Nicaraguasse hinnaliste papagoide munade järele. Tema sõnul ei olnud ta teadlik, milliste lindude mune ta ühest riigist teise viib.

Kohalik politsei võttis mehe koti koos munadega enda valdusesse ning viis need USA kala- ja loodusteenistuse hoole alla. Selleks ajaks olid kotis olnud munadest kaheksa juba koorunud. Pärast geneetilist testimist mõistsid uurijad, et linnud on kuldkukal-amatsoonpapagoid ja palmi-amatsoonpapagoid, kes on salakaubitsejate seas kaks väga nõutud linnuliiki, sest nad on uhked linnud, kes võivad elada kuni 70 aastat.

Lindude eest hoolitseb nüüd Florida rahvusvahelise ülikooli professor ja Haruldaste Liikide Konservatooriumi Fondi direktor Paul Reillo, kes püüab leida 24 ellujäänud linnule püsivad kodud. Ta sõnas, et papagoid elavad kaua ning nad on tundlikud olendid. Nad on väga intelligentsed, ülimalt sotsiaalsed ja väärivad kindlasti võimalust täisväärtuslikuks eluks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles