SAATUSLIK PUUDUTUS ⟩ Piisonibeebile appi läinud meest võib ees oodata vanglakaristus

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ühe turisti katse aidata vastsündinud piisonit lõppes niivõrd halvasti, et selle tulemusena tuli loom hukata.

Ameerika Ühendriikides Wyomingi Yellowstone'i rahvuspargis leidis hiljuti aset kurb juhtum, kui piisonikari ületas Lamari jõge ning üks väike vasikas jäi oma karjast maha. Piisonivasikas sattus jões ruttu segadusse ja jäi üksinda vette vaevlema, kuid õnneks nägi seda üks tundmatu pargikülastaja, kes otsustas sekkuda ning tõi vasika veest välja, kirjutab Daily Star

Võõras päästja, 40-50 eluaastates mees, ronis pealtvaatajate silme all jõkke, et vasikat päästa ning kui ta oli loomakese turvaliselt kuivale maale toimetanud, asus ta hirmunud piisonit paitama. Rahvuspark avaldas olukorrast ka foto, millel on näha heatahtlikku meest väikest piisonit jõest välja tõstmas.

Vasikas, kes oli arvatavasti vaid mõned päevad vana, hakkas jõest välja saades oma ema hüüdma, kuid kari ootas väikest loomakest jõe vastaskaldal. Parki külastanud inimesed nägid hiljem, kuidas vasikas kõndis autode ja inimeste juurde ning üritas neile järgneda. Pargi töötajad üritasid seejärel korduvalt piisonit oma karjaga kokku viia, kuid loomakest ei võetud enam omaks.

Olukorda selgitavas pressiteates märkisid rahvuspargi esindajad, et inimeste sekkumine võib panna metsloomi oma järglasi tagasi lükkama. Nad tunnistasid, et neil ei jäänud midagi muud üle, kui loomake hiljem hukata, sest karja poolt maha jäetud vasikas põhjustas inimestele ja autodele ohtlikke olukordi.

Yellowstone'i külastajatele tuletati meelde, et pargi reeglid nõuavad, et inimesed jääksid elusloodusest piisavalt kaugele ning ei segaks nende igapäevast elu. Hoiatati, et metsloomadele lähenemine võib nende heaolu ja ellujäämist drastiliselt mõjutada.

Väikese vasika juhtumiga tegelevad nüüd õiguskaitseorganid, kes ütlesid, et looma aidanud meest võib tema tuvastamise korral ees oodata väärteosüüdistus. Sellega kaasneb kuni kuuekuuline vanglakaristus ja 5000 dollari suurune rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles