Viljandimaal ründasid hundid koduhoovis koeri (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Hunt Elistvere loomapargis
Hunt Elistvere loomapargis Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti Jahimeeste Seltsi teatel sai Viljandimaal Hallistes taksikoer huntide käest rängalt pureda. 

22. mai öösel käisid Viljandimaal Halliste vallas ühes koduhoovis kolm hunti jahiretkel. Üks talu lemmikloom sai rünnakus raskelt vigastada.  

Taluperemees Kaido Kala sõnul käisid hundid hoovis ööl vastu esmaspäeva. «Kaamerast on kuulda, kuidas meie koerad öösel kell kolm haukuma hakkasid. Veidi pärast seda oli näha, kuidas meie taks mööda õue ringi kihutas. Teine koer, laika, oli sel ööl ketis, aga tõmbas ennast kümne minuti jooksul sellest lahti. Kui enne oli näha nii taksi kui hunti õuel jooksmas, siis ühel hetkel taks enam häält ei teinud, tõenäoliselt sai ta siis pureda. Järgmine hetk oli kaadris maja juurest kuuri poole jooksev hunt, laika teda jälitamas. Siis jõudsime juba ka ise välja joosta ja saime koerad kätte,» selgitas Kala.  

Kui peremees õue jõudis, põgenesid hundid hoovist. Taksikoeral oli õnnestunud rünnaku käigus auto alla põgeneda ja seetõttu pääses õnneks eluga, kuid ta toimetati loomaarstide hoole alla ning vajas viivitamatut operatsiooni. 

«Ma elan maal, elektriliste kaelarihmade ja GPSidega varustatud koerad elavad õues, seni pole olnud vajadust neid tuppa võtta. Samas, kui hundid koduhoovidesse tungivad, peab midagi ette võtma.» Taluperemees on veidi hämmingus, sest ta ei ela põlislaanes, vaid täitsa Halliste külas teiste majapidamiste läheduses. 

Kaido sõnul on samas piirkonnas varemgi üks koer teadmata kadunuks jäänud. Lisaks murdsid hundid poolteist nädalat tagasi Hallistes ka lambaid. Jälgi huntide liikumisest on tema sõnul külas aeg-ajalt veelgi näha olnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles