Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

KAS KEEGI NÄGI? ⟩ Viimsis tulistati õhupüssist kassi, see ei ole esmajuhtum

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Loo avapilt on illustratiivse tähendusega
Loo avapilt on illustratiivse tähendusega Foto: Shutterstock

Viimsis Randvere külas tulistati 20. mai öösel õues ringi asjatanud kodukassi. Kahjuks ei ole see sugugi esmakordne juhtum. 

Viimsilane Helen Vaikre tegi ühismeedias postituse oma kassist, kes ööl vastu laupäeva õhupüssi kuulist haavata sai. Noor kass sai kuuli jalga, kuul purustas kassi sääreluu, aga õnneks andis loomakliinik lootust, et loom paraneb saadud vigastusest. 

See ei olnud esmakordne juhtum, kui õhupüssi kuul seal loomi tabab. Heleni sõnul kadus eelmise aasta jaanipäeval nende tiine kass müstiliselt nagu tina tuhka. Keegi ei osanud midagi nii hirmsat nagu tulistamist karta, aga kutsumise peale kass välja ei ilmunud ja läks mitu päeva, kuni üleaedne naaber teatas, et oli nende kassi loiult liikumas näinud. Paraku ei olnud enam midagi päästa, kassi surnukeha lebas elutult heki all. Tiine kass suri suurtes piinades, tohutus kuumuses, veepuuduses. Loomal puudusid kaklemise ja rebase puremise tundemärgid. Pererahvas ei osanud esialgu mõista, miks loom hukkus, kuid peagi selgus, mis kassi tappis. 

Vähem kui kuu aega hiljem leidis Metsakasti küla elanik Liis oma koduterrassilt loiu ja verise küljega kassi. Loomaarsti juures eemaldati pika kahetunnise operatsiooni käigus tema selgroo kõrvalt õhupüssi kuul. Õnneks loom paranes. Haavatud kassi kohta tehti avaldus politseisse. 

Helen soovib südamele panna, et kui kass hüüdmise peale koju ei tule, võib ta olla vigastatud ja kodu lähedal, otsides endale instinktiivselt turvalist peidupaika. Nende loomake peitis ennast paksu elupuuheki sisse.

Naine palub ka kohalike elanike tähelepanu: «Nüüd on selge, et see ei olnud suvalise möödakäija tegu, vaid meie oma naabruse inimese süstemaatiline jõhkrus. Nii minu kui naabripere lapsed on tohutus šokis, sest nende kassidele on põhjustatud suuri kannatusi ja käitutud julmalt. Loomulikult on endast väljas ka kõik täiskasvanud.»

Looma omanik võttis ühendust ka politseiga, kuid kuna tunnistajaid ei ole, ei antud ka liiga suurt lootust süüdlase tabamiseks. 

Loomulikult ei õigusta ükski põhjus loomadele piina valmistamist, kuid Riigi Teatajas olev Viimsi valla koerte ja kasside pidamise eeskiri ütleb järgmist: 

§ 3. Koera või kassi pidamise nõuded

(1) Looma on lubatud pidada omanikule kuuluvas või tema valduses olevas ehitises või territooriumil või selle territooriumi omaniku loal või muu õigustatud isiku nõusolekul. Territoorium peab olema piiratud nii, et loom sealt oma tahtel välja ei pääseks. Loomapidajal tuleb välistada looma ärajooksmise ja inimestele või teistele loomadele kallaletungimise võimalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles