Põlvamaal püüti pealtnägija silme all kassipoegadest vabaneda

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Uputamisest päästetud kassipojad vabatahtliku hoole all.
Uputamisest päästetud kassipojad vabatahtliku hoole all. Foto: CATS help / Facebook

Kasside päästmisega tegeleval Cats Help MTÜ-l on kibekiired ajad, sest nende hoole all on praegu koguni 185 kassipoega.

Kevad ja suvi on kassipäästjate jaoks alati väga stressirohke aeg, kuid sel aastal on mured alanud juba ootamatult varakult. «Ei möödu päevagi, kui ei tuleks teateid – leidsime pappkastist beebid, leidsime keset teed vastsündinud titad, metsa alt, prügimäelt, kellegi hoovi visatud jne. Meie jaoks tähendab kevad ahastust, sest kasse on nii meeletult palju, üks lugu õudsem kui teine, vabatahtlikud murduvad koormuse all, abitud beebid vajavad ööpäevaringset hoolt, magamatus, pidev mure, kust võtta raha, et neid kõiki üleval pidada ja toita...» kirjutab kasside päästmisega tegelev Cats Help MTÜ sotsiaalmeedias.

Alles eile said kassipäästjad kirja, mille saatja andis teada, et nägi ühte purjus meest raudtee ääres kive korjamas ja kilekotti panemas. Lähemale minnes selgus, et kotis oli ka neli kassipoega.

«Rabasin koti käest ja päästsin nad just. Mida edasi teha?» pöördus kirja saatja kassipäästjate poole, mispeale Cats Help MTÜ vabatahtlik Krislin autole hääled sisse pani ning Tartust Põlvamaale kassibeebidele järgi kihutas.

Kuigi kassipojad said hullemast päästetud, seisavad nad loomapäästjate juures silmitsi uue probleemiga. Nimelt kuna MTÜ hoole all on juba väga palju emata kassipoegi, on enamik emmesid kasulastega hõivatud ning veel suuremaks pesakondi teha ei ole võimalik, mistõttu otsitakse kassibeebidele kiiremas korras imetavat kassiema. «Praegu toidavad meie vabatahtlikud neid ise, aga nii pisikestele on emme parim lahendus ja ellujäämise võimalused selle võrra suuremad,» kirjutab Cats Help.

Kui saad kassibeebisid aidata, võta ühendust Cats Help-iga Facebookis või kirja teel catshelpmtu@gmail.com.

Cats Help MTÜ tegevust saad toetada annetustega. Vaata selle kohta infot SIIT.

Annetada saab:

CATS HELP MTÜ

SWED: EE742200221071322431

SEB: EE091010220291056222

LHV: EE767700771005347958

Selgitus: kassipojad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles