TORE VIDEO ⟩ Vaata, kuidas väike sinitihane endale uhket pesa ehitab

Mona Lii Konnapere
, reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kevad on käes ning kõik linnud ja loomad on taas liikvel. Ka väikesed tihased on tegutsemisindu täis ning ehitavad endale mõnusaid pesasid, kus muneda ja puhata. 

TikTokis on populaarseks saanud video pisikesest sinitihasest, kes puidust pesakasti endale uut kodu sisustama hakkas. Humoorikas video on inimestele palju rõõmu pakkunud ning linnukesele elavad kaasa huvilised üle kogu maailma. 

Armas klipp viib vaataja otse pesakasti sisse, kohta, kuhu inimesed tavaliselt piiluda ei saa. Mitme nädala jooksul lahti rullunud koduehitus on haarav ning tõestab, et ka väikesed linnud suhtuvad oma kodu loomisesse suure hoolega. Pehme sambla ja sulgedega vooderatud pesa näeb isegi inimesele üsna mõnus välja ning hoolikalt valitud materjalid tekitasid linnukesele pesakasti ideaalse elamise. 

Ka video areng pakub palju rõõmu, sest 46. päeval munes väike lind pesasse ühe muna. Üsna pea oli kohal ka teine sinitihane, kes muna munenud linnukest toitma ja abistama asus. 

Video on üsna kiiresti jõudnud paljude inimesteni ning on kogunud ka mitmeid kommentaare. Inimesed on linnukese pesaehituse üle väga elevil ning pakuvad tema pisut veidratele käitumisviisidele naljakaid põhjendusi. 

Kommentaare jätnud inimesed naeravad selle üle, kuidas lind enne pesakasti sisse kolimist kasti seinu nokaga toksis ning väikeses ruumis kõik uudishimulikult üle vaatas. Kommenteerijate sõnul meenutas see väga inimeste käitumist, kes uut elukohta otsides potensiaalset elamist hoolega uurivad.

Lisaks pakkus video fännidele palju nalja sinitihase segadus, kui ta tõi oma pesakasti valge linnusule, mida ta ei osanud pesas kuhugi asetada. Kommenteerijad kirjutasid, et samamoodi käituvad ka inimesed, kes saavad kingituse, mis neile ei meeldi ning millele nad üritavad siiski oma elamises kohta leida. 

@babybirdbites The Miracle of Nature An Empty Nest Turns into a Home for a New Egg in Record Time #FYP #BirdWatching #Nature #Wildlife #NestLife #EggLaying ♬ original sound - Bird Bites Daily
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles