FOTOD ⟩ Rahulik pildistamine võttis ootamatu pöörde: karu püüdis fotograafi silme all põdravasikat maha murda

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Loodusfotograaf Peeter Karask läks 2. mail koos sõbraga Kõrvemaa metsa pildistama, kuid sattus ootamatute sündmuste keskele.

Karask ja tema sõber Oliver Kruve kohtusid metsas põdralehma koos paaripäevase vasikaga, kes kaasiku serval kuidagi imelikult käitusid. «Väike vasikas seisis tardununa paigal ja põdralehm käis närviliselt edasi tagasi ning vahel sööstis kaasiku poole ja nii mitu mitu korda,» kirjutas Karask oma Facebooki lehel avaldatud postituses.

Mõne hetke pärast sai selgeks, miks loomad niimoodi käitusid: nimelt oli üks karu tulnud põdravasikat maha murdma.

Põdraema koos vasikaga.
Põdraema koos vasikaga. Foto: Peeter Karask Photography

«Üks hetk oligi karu kaasikust väljas ning tiirutas põdraema ja vasika ümber, vasikas ema kõhu alla peites,» kirjeldas fotograaf ootamatult lahti rullunud sündmust. Põdraema püüdis vastast hirmutada, sööstes kiirelt karu poole ning pekstes jalgadega tugevalt maapinda.

Loomad pealtvaatajaid ei märganud, mistõttu oli neil aega olukorda vaadelda ja jälgida.

Kümne minuti pärast suutis põdraema karu ära ajada, kuid tollel oli pealtnägija sõnul juba sülg tilkumas ning nii oligi ta mõni hetk hiljem tagasi ning asus taas rünnakule. 

«Põdraema aga ei andnud alla ning püüdis oma vastsündinud poega ikka kaitsta kuni karu minu kohalolekut märkas, vaatas mulle silma ning ehmatas ja pani jooksujalu minema, ainult kannad välkusid...» jätkas Karask. «Põdraema vaatas mulle sügavalt silma - ma loodan, et tänas mind - ning kõndis rahulikult oma vasikaga edasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles