FOTOD ⟩ Anu võtab oma koera iga päev tööle kaasa ning loomal on isegi tööülesanne

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Üha enam inimesi võtab koera tööle kaasa. Nii jagab oma lugu ka Soomest Vantaast pärit Anu Saarto, kes mõtles oma koerale Riinale välja lausa tööülesande.

Vantaan Sanomat järgi on Anu Saarto ettevõtja, kelle firma turustab esmaabitooteid näiteks ehitusplatsidele ja erinevatele tootmishoonetele nii Soomes kui Eestis.

Koer Riinal on selles samuti oma roll kanda – nimelt kannab ta reklaamimiseks seljas rakmeid, millele on kinnitatud esmaabitarbed.

Kaheksakuune Riina tõmbab kohe inimeste tähelepanu ning lemmikloomaga koos tööl käimise plussiks on veel see, et koer saab päeval ringi liikuda ega pea üksi kodus olema.

Töö ei võta noorelt koeralt aga kogu energiat. «Riinal jagub õhtuks veel küllaga jõudu. Pärast mängib ta teiste naabruses elavate koertega,» ütleb perenaine Anu. Lisaks liikumisele pakub töö võimalust õppida tundma erinevaid inimesi ja olukordi. Anu usub, et just seetõttu ongi Riina muutunud nii avatuks ja julgeks.

Turundustöö oli algselt mõeldud Riina teiseks töökohaks. Eelkõige võeti ta perre ikkagi poegade Mirco ja Elmari sõbraks. Riina saab kuue- ja üheksa-aastase poisiga väga hästi läbi ning mängib nende elus tähtsat rolli. 

Aina enam inimesi võtab oma lemmikloomi tööle kaasa ning paljud tööandjad on selles osas paindlikud. Riina ei ole selles mõttes töökoer, nagu seda on tolli- ja politseikoerad, kes ametivõime abistavad. Kuid kuna loomad üldiselt inimestele väga meeldivad, mängib Riina Anu tööelus tähtsat rolli. 

Mida peab teadma, kui võtad koera tööle kaasa?

  • Veendu, et keegi su kolleegidest ei oleks koera karvade suhtes allergiline.
  • Kui su koer on inimeste suhtes kartlik, jäta ta koju.
  • Arvesta, et koeral oleks tööpäeva jooksul ees puhas vesi ja vajadusel toit/snäkid.
  • Veendu, et töö võimaldab ja sul oleks koht, kus koeraga pissipausidel käia.
  • Arvesta koera enesetundega: koera töö juurde võtmise absoluutseks eelduseks on, et ta on harjunud inimeste, erinevate helide ja uute kohtadega.

Oluline on veenduda, et koer ei tunneks tööl kaasas olles stressi. Koeral peab olema töökohas oma puhkekoht, võimalusel/vajadusel ka koerapuur. Samuti tasub koerale kaasa võtta mänguasju või närimiskont, et tal oleks tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles