Seitse populaarset koeratõugu, kes elavad üllatavalt kaua

lemmik.postimees.ee
Copy
Jack Russelli terjer (vasakul) ja taks (paremal).
Jack Russelli terjer (vasakul) ja taks (paremal). Foto: Shutterstock

Keskmine eluiga on tegur, millega koeratõugu valides arvestada. Enamasti elavad kauem just väikest kasvu koerad, kuid lisaks on oluline jälgida, et koera toitumine oleks korras ja ta käiks regulaarselt tervisekontrollis.

1. Chihuahua keskmine eluiga võib olla isegi 17 eluaastat, vahendab ParadePets. Põhjus, miks nad nii kaua elavad, peitub selles, et neil esine geneetiliselt päritavaid haigusi. Selle koeratõu esindajaid on ka korduvalt pärjatud maailma vanima koera tiitliga, loe näiteks SIIT, mis näitab, et nad võivad vabalt elada ka üle 20 aasta.

2. Malta bichon'i / Malta koera keskmine eluiga on 15 aastat. Need on imearmsad pisikest kasvu sülekoerad. Huvitava faktina on välja toodud, et emased Malta koerad elavad tavaliselt aastakese kauem kui isased. Loe nende kohta rohkem: Malta bichon – vahva väike kuts peremehele, kes armastab sooja karvakera oma süles

3. Taksi keskmine eluiga on 13 aastat. Takside puhul tasub aga jälgida, et nende toitumine käest ei läheks, kuna ülekaalulisus ei mõju nende tervisele hästi. Samuti ei tohiks nad liiga sageli treppidest üles ronida, sest see võib pikas perspektiivis seljaprobleeme tekitada.

4. Austraalia karjakoer on üks pikima elueaga koertõuge. Keskmiselt elab ta 12–16 aastat, kuid maailma vanima koera Guinessi rekord kuulus pikalt just selle tõu esindajale –  Blueyle, kes elas 29,5-aastaseks.

5. Yorkshire'i terjer on Eestis üks populaarsemaid koeratõuge, kelle keskmine eluiga on 14,5 aastat. 

6. Toy-puudel ei aja karva, on väga hästi õpetatav ja elab keskmiselt 12–15 aastat.

7. Jack Russelli terjerid elavad keskmiselt 13–16 eluaastat. Neil on väga palju energiat, mistõttu sobivad nad pigem aktiivse elustiiliga inimesele, kes suudab neile piisavalt tegevust pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles