Loomaarst vastab: kuidas leevendada koera kõhukinnisust?

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikud saavad esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib: «Chihuahua'l on kõht kinni! Läheb mitu minutit aega enne kui kaka tuleb. Mida teha?»

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust:

Kõhukinnisusel võib olla mitmeid erinevaid põhjuseid ja seetõttu ka erinevaid raviviise. Esimene soovitus oleks konsulteerida teie loomaarstiga, kellel on patsiendi kohta rohkem informatsiooni. Kergetel juhtudel võib olla abi kergestiseeditava toidu, kiulisandi ja probiootikumi andmisest. Raskemal või pikaajalisel juhul võib vajalik olla lahtisti ja muude ravimite kasutamine ning ka lisadiagnostika põhjuse väljaselgitamiseks. Suuremal osal juhtudest on tegu ebasobiva dieediga. Julgustada koera ka vett jooma.

Esita meile küsimus!

Saada (oma) lemmikloomi puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles