Plehku pannud papagoi leidis kodutee, kui sattus peole ja hakkas külalistega lobisema

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Papagoi Tiki õnnelikult tagasi kodus
Papagoi Tiki õnnelikult tagasi kodus Foto: Brent Chadwell Facebook

Floridas kodust minema lennanud papagoi pääses tagasi koju tänu oma lustakale lobisemisoskusele. 

Erkroheline Brent Chadwelli hoole all elav papagoi Tiki läks kaotsi, kui Brenti naine läks terrassi pühkima ja toaukse paokile unustas. 

Kui linnu kadumine avastati, käis Brent kogu ümbruskonnas ringi ja uuris kõigilt, kas nad on tema kallist rohelist lindu näinud. Ta postitas sotsiaalmeediasse kuulutusi kadunud Tiki kohta ja otsis teda ka ise lakkamatult. Kõige rohkem kartis ta, et lind satub metsloomade küüsi. 

«Ta on väga armas ja sõbralik. Ta ei karju ega kakle. Ta jutustab ja teeb terve päeva armsaid hääli, teda on raske mitte armastada,» kirjeldas linnu omanik oma lemmikut. Chadwell lootis, et vett ja toitu otsides maandub papagoi kellegi õuele ja teda märgatakse. Kuid iga päevaga tuhmus lootus, et lind elusa ja tervena leitakse.

Kolm päeva hiljem sai mees rõõmustava teate, et tema papagoi leiti ühe maja tagahoovist, kus peeti lihavõttepidu. Külaliste tähelepanu köitis lind, kes õuele saabus ja võõrastega lobisema hakkas. Üks külaline kuulis, kuidas keegi kordas: «Ku-ku!» Ta arvas, et tegu on tema õetütre ja õepojaga, kes peitust mängivad. Ümber pöörates nägi mees enda ees hoopis papagoid. Tema loomaarstina töötav õde püüdis Tiki kinni ja toimetas linnu majja, kus kontvõõrale samuti süüa ja juua pakuti. Seejärel asusid nad sotsiaalvõrgustikest kadunud linnu kohta infot otsima ja nägid Chadwelli postitust.

Omanik viis lemmiklooma ära ja Tiki naasis koju. «Ta oli nii õnnelik! Ta karjus muudkui «Ku-ku!» ja surus oma nokka vastu minu põske,» rääkis papagoi õnnelik omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles