SÜDAMLIK LUGU ⟩ Ketist päästetud koer õppis uut elu täiel rinnal nautima

lemmik.postimees.ee
Copy
Yuki enne ja pärast
Yuki enne ja pärast Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Eestimaa Loomakaitse Liit jagab südamlikku lugu koer Yukist, kes elas varem ketis, kuid nüüd soojas toas patjadel pikutada armastab.

Loomakaitsjad päästsid Yukiks ristitud koera Lääne-Virumaalt Paatna külast, kuhu ta oli koos teise koeraga jäänud elama täiesti ilma peremeheta, tänavu veebruari alguses, kui nendega võtsid ühendust äsja kohtutäituri vahendusel maja ostnud omanikud, kes olid kinnistule jäetud koertega hädas. Sündmuskohale asja uurima läinud loomakaitsjad leidsid eest kaks ketis koera ning viletsas seisus kuudid.

Yuki elu enne.
Yuki elu enne. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

«Kohale jõudes avanes väga kurb vaatepilt. Vanem koer vireles ketis, polnud grammigi juua ega süüa. Kuudiks oli kokkuklopsitud kolmnurk, mille seinad paberõhukesed. Koer ise lühikarvaline väga sõbralik poiss, kelle pilk rääkis iseenda eest. Edasi kõndides ootas veelgi südant lõhestavam vaatepilt. Ca 3–4 kuune suure koera kutsikas oli jämedas ketis, mis oli puntrasse keerdunud ja liikumisruumi vaevalt lobudikust väljumise jagu,» kirjeldasid loomakaitsjad olukorda.

Kuigi see polnud lihtne, leidsid loomakaitsjad mõlemale koerale kiiresti uue kodu ning nii läheb neil mõlemal nüüd palju paremini.

Ühel neist, kel nimeks Yuki, õnnestus leida kodu, kus teda ootasid ees soe tuba, pehme diivan ning kaks kassi.

Yuki perenaine rääkis Loomakaitse Liidu Facebooki postituse vahendusel, et koerast saanud suurepärane ja sõbralik ning armastatud pereliige.

Kuigi esialgu valmistas uuele perenaisele muret, kuidas maalt pärit koer linnaeluga kohaneb, sujus kõik suurepäraselt ning kehvadest tingimustest pärit Yuki end igati heast küljest näidanud: pole kordagi tuppa häda teinud ega mööblit lõhkunud. Samuti käib ta perenaisega tihti tööl kaasas ning sulatab kõikide inimeste südamed, kellega ta kohtub.

Vaata pilte Yuki uuest mõnusast elust:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles