TASUB VÄLTIDA See on põhjus, miks kassid sageli kaduma lähevad

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suve ja soojade ilmade lähenedes panevad Tartu Kassikaitse vabatahtlikud kassiomanikele südamele, kui oluline on tagada, et kassid avatud akendest või ustest õue ei pääseks ja kaduma ei läheks.

Sellel aastal on juba esimene Tartu Kassikaitse hoiukassidest õnnetuseks õue saanud. Vabatahtlikud sooviksid väga, et ei korduks sama, mis eelmisel suvel, kus tuli taga otsida ja püüda rohkem kui kümmet oma hoolealust, kellest kaks on kahjuks senimaani kadunud. Tänaseni taastuvad vabatahtlikud sellest, kuna see tähendas topeltkoormust, muret ja kohutavalt pikki öötunde ja murest murtud südameid. Mida siis teha, et selliseid olukordi vältida?

  • Kui tahad akent lahti hoida, siis tuleb paigaldada aknale ette võrk (mitte õrn sääsevõrk).
  • Kui hoiad akent tuulutusasendis, peavad kindlasti akende külgedel olema võred.
  • Kui lahkud kodust, siis pööra tähelepanu sellele, et kass ei lipsaks sinuga koos uksest välja.
  • Kassid on erakordselt väledad ja mahuvad läbi üllatavalt pisikeste pragude. Kui sul on vaja abi erinevate võrkude, võrede ja fiksaatorite ostmisel, siis pöördu lähedalasuvasse ehituspoodi (või nt Aknakoda).
  • Kui ei ole võimalik erinevaid turvaelemente kasutada, siis tuuluta vaid kinniste ustega ruume, kuhu kassil pole ligipääsu.
  • Ära ole suhtumisega, et «aga teda ei huvitagi ju see lahtine aken» või «ta ei ole ju kordagi seal akna peal kõõludes kukkunud», sest kahjuks üks kord on ikka esimene kord. Enamik kaduma läinud kasside hoidjaid või omanikke on arvanud sedasama.

Toeta Tartu Kassikaitse tegevust siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles