AITA LEIDA ⟩ Järvamaal otsitakse kodust põgenenud poni, kes on kadunud juba üle nädala

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kadunud poni
Kadunud poni Foto: Raili Krusta / Facebook

Türi vallas Tänassilma külas on 6. aprillist saadik kadunud poni, kes hüppas kodus üle aia ning jooksis metsa.

Looma on paar korda märgatud, kuid kinni püüda ei ole õnnestunud. «Eelmisel pühapäeval korraldati väike otsing, mille käigus paar korda poni märgati, kuid ta oli paanikas ja jooksis inimesi nähes eemale ehk käitub nagu metsloom,» sõnas otsingute eestvedaja Raili Krusta.

Seetõttu plaanib Krusta 16. aprillil korraldada uue organiseeritud maastikuotsingu, kuhu oodatakse osalema vabatahtlikke. «Vahet ei ole, kas saad tulla kohale paariks tunniks või terveks päevaks. Eelnev kogemus maastikuotsingute ja hobustega ei ole oluline - oluline on, et kohale tuleks võimalikult palju inimesi, et saaksime võimalikult kiiresti võimalikult suure ala läbida!» sõnab Krusta.

Plaanis on inimesed organiseerida gruppidesse vastavalt sellele, kes liigub jala, kes maasturiga, kes lennutab drooni jne, ning samal ajal jälgib ja suunab Krusta kogu tegevust reaalajas kaardilt.

Kaasa tuleks võtta liikumiseks mugavad jalanõud, ilmastikule vastav riietus, vesi, snäkid. Otsitakse ka drooniomanikke.

Krusta otsustas hobuse omanikku aidata, kuna on ise samasuguse olukorraga kokku puutunud: «2020. aastal jooksis minu hobune ära võõrast tallist ning otsisime teda kolm päeva. Esimesel päeval käisime lihtsalt põlde ja metsasid läbi, teisel päeval olime targemad ja koostasime kaardi, kuhu märkisime kõikvõimalikud vihjed ja jäljed, mida vabatahtlikud otsijad leidsid. Kolmandaks päevas oli juba asi käpas, üks kohalik tegeles kaardi märgistamisega ja juhendas otsingugruppe. Minu hobuse otsingu puhul oligi võtmesõnaks organiseeritus, nii said droonid ja jalgsi liikujad koostööd teha - minu hobune leitigi nii, et inimene märkas teda ja hetk hiljem ilmus loom ka drooni vaatevälja,» rääkis ta oma kogemusest.

Vabatahtlikud otsijad kogenvad 16. aprillil kell 10 Tänassilma külas. Huvilistel palub Raili Krusta endast teada anda tema Facebooki profiili kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles