VIDEO ⟩ Üllatav konkurent: politsei langes Tallinna-Narva maanteel ootamatu rünnaku ohvriks (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Rakvere politseijaoskond / Facebook

Rakvere politseijaoskonna patrullpolitseinikud olid Tallinn-Narva maantee ääres parasjagu kiirust mõõtmas, kui nendega tuli mõõtu võtma ootamatu tegelane.

«Tundub, et Tallinn-Narva maanteel on uus korravalvur, kes liiklust reguleerib,» teatas Rakvere politseijaoskond oma Facebooki lehel, kus jagas videot sellest, kuidas tee ääres seisnud metsis otsustas politseiautot rünnata.

Eesti ornitoloogiaühingu teatel on metsise n-ö hulluksmineku ehk liigile mitteomaselt käitumise tõenäoliselt tinginud linnu hormonaalse regulatsiooni häired, mida võivad põhjustada nii mängu pidev segamine kui mängupaiga hävimine. Hulluse vallandab arvatavasti suguhormoonide üleproduktsioon, sest võrreldes tavaliste metsisekukkedega on hulludel kukkedel mõõdetud isegi kuni viis korda kõrgem testosteroonitase.

Hullunud metsised võivad rünnata ka inimest. Esimene hullu metsise teade Eestis pärineb 1938. aastast Hiiumaalt, Mandri-Eestist tuli esimene teade 1961. aastal. Hullude isas- ja emaslindude suhe on ligikaudu 2:1.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles