Üllatav põhjus, miks kass sinuga vannituppa kaasa tuleb

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Iga kassiomanik on arvatavasti kogenud olukordi, kus armastatud lemmik temast sammukestki maha ei jää ning järgneb talle kõikjale, isegi vannituppa. Miks ta nii teeb?

Sellise käitumise taga peitub päris mitu põnevat põhjust, kirjutab loomade käitumisspetsialist Haylee Bergeland väljaandes Daily Paws.

1. Kassid naudivad oma pereliikmete seltskonda ja tahavad nendega koos aega veeta. Neil on põnev jälgida erinevaid tegevusi, mis sisaldavad huvitavaid liigutusi, olgu selleks kasvõi söögi tegemine või pesu triikimine.

2. Jalus püsimisega püüab kass sinu tähelepanu võita ja märku anda, et sa teda mõne pehme pai või maiustusega kostitaksid.

3. Põhjus, miks kassidele vannitoas aega veeta meeldib, peitub nende haistmismeeles, mis on ka peamine abivahend jahipidamisel. Vannituba on täis erinevaid huvitavaid lõhnasid, mis seoses tualetis või duši all käimisega tekivad ning kassi lõhnataju ja instinkte ergutavad. Seega pole ime, et vannituba võib olla nende jaoks kodu kõige lemmikum paik! 

4. Kass üritab märku anda, et tal on kõht tühi, või söök, mida sa talle annad, ei sobi talle.

5. Kui kass enam sammukestki maha ei jää ning tahab olla vaid sinuga, võib see viidata ka mõnele terviseprobleemile. Kassid suhtlevad inimestega kehakeeles, mistõttu võib seesugune käitumine väljendada ka seda, et kassi tervisega ei ole kõik päris korras. Seega tasub oma lemmiku käitumisel alati hoolikalt silm peal hoida, et märgata selles ilmnevaid muutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles