EKSPERT SOOVITAB Kolm väikest koeratõugu, mis sobivad kogemusteta loomaomanikele

Mona Lii Konnapere
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Koeratreener jagas sotsiaalmeedias videot, kus selgitas, millised kolm väikest koeratõugu sobivad ideaalselt inimestele, kes pole kunagi varem loomaomanikud olnud.

Austraaliast pärit koeratreener kes postitab TikTokki videosid nime all Jamie The Dog Trainer, räägib hiljutises videos, et leidub päris mitu väikest koeratõugu, kes on esimest korda koera võtvale inimesele parimad kaaslased. Tema välja pakutud mõtted said sotsiaalmeedias ka palju toetust.

Esimesena arvab mees, et üks parimaid koeratõuge algajale omanikule on chihuahua. Ta sõnab, et see võib paljudele üllatusena tulla, kuid tegelikult on tegemist väga heasüdamilku koeraga. Need koerad tahavad väga inimestega koos olla ja tunnevad ennast imeliselt, kui saavad koos omanikuga kõikjal kaasas käia.

Mehe sõnul tõestavad ka mitmed uuringud, et chihuahuadel on väga kõrge intelligentsi tase, mis tähendab, et nad suudavad hästi inimeste emotsioonidest aru saada ja nendele vastata. Lisaks on nad ka head valvekoerad, kuid neid tuleb kindlasti sotsialiseeruma õpetada, sest muidu kipuvad nad väga kartlikud olema. Ka nende eest hoolitsemine ei nõua palju vaeva. Chihuahuadel on küll palju energiat, kuid nende väikese suuruse tõttu ei vaja nad palju liikumist.

Chihuahua.
Chihuahua. Foto: Shutterstock

Järgmisena räägib ekspert, et väga hea koeratõug on ka papillon ehk kontinentaalne kääbusspanjel. Sõna papillon tähendab prantsuse keeles liblikat ja see on hea kirjeldus ka sellele koeratõule, sest nende kõrvad on nagu liblika tiivad. Mehe sõnul on see tema lemmik tõug, sest need loomad on väga targad. Väidetavalt on tegemist lausa ühe maailma kõige targema koeratõuga. See aga tähendab, et tänu nende tarkusele on neid väga lihtne treenida.

Lisaks on nad ka väga sõbralikud ja sotsiaalsed koerad. Oluline on aga meeles pidada, et kontinentaalsed kääbusspanjelid on üsna aktiivse loomuga ja tahavad palju ringi liikuda. Kuna koeral on ka väga õhuke karvkate, ei vaja ta palju juuksuri juures käimist.

Kontinentaalne kääbusspanjel.
Kontinentaalne kääbusspanjel. Foto: Shutterstock

Kolmandana toob mees välja Malta bichoni nime all tuntud koeratõu. See tõug on üks maailma vanimaid koeratõuge, kes on pärit lausa antiikajast. Arvatakse, et Maltalt pärit tõug aretati välja selleks, et pakkuda inimesele seltsi. Nad on ideaalsed sülekoerad ja sobivad hästi esimest korda koera eest hoolitsevale inimesele. Need koerad tahavad väga tunda omaniku lähedust ning on väga intelligentsed.

Siiski peab meeles pidama, et nagu ka chihuahuad on ka Malta bichonid väga kartlikud, seega peab neid kindlasti inimeste ja teiste loomadega sotsialiseerima. Nad ei vaja palju liikumist, kuigi tegemist on üsna energiliste koertega. Lisaks on nad head loomad korteris pidamiseks, sest nad harjuvad tingimustega kergesti. Üheks suureks plussiks on ka see, et need koerad ei aja palju karva maha, seega on see tõug hea neile, kes on koerakarvade vastu allergilised.

Malta bichon.
Malta bichon. Foto: Shutterstock
@jamiethedogtrainer Replying to @Nub 3 Small Dog Breeds I recommend for fordt time dog owners! #dogbreeds #dogsoftiktok #dogbreedsoftiktok ♬ original sound - Jamie The Dog Trainer
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles