PANTVANGIDRAAMA Ema müüs lapse lemmiklooma maha ja varastas siis selle tagasi

Mona Lii Konnapere
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ameerika Ühendriikides toimus veider juhtum, kus naine otsustas maha müüa oma pere lemmiklooma, kuid muutis siis oma meelt ja varastas selle pärast müümist tagasi. Olukord läks aga niivõrd keeruliseks, et asjasse pidi sekkuma politsei, vahendab Daily Star.

Jessica Long ostis oma perele 2022. aasta aprillis kitse, kellele pandi nimeks Ceder. Mõni aeg hiljem otsustas naine Californias toimunud messil loomakese siiski maha müüa ning ta pani kitse oksjonile. Naise otsus mõjus väga raskelt tema üheksa-aastasele tütrele, kes oli kitse eest pikalt hoolitsenud ning pidas teda oma armsaks koduloomaks. Kits sai siiski müüdud, kuid enne, kui loom laadaplatsilt ära viidi, otsustas naine ümber ja soovis looma alles jätta, sest ta ei tahtnud oma tütrele kurbust valmistada.

Long lähenes olukorrale konkreetselt ning ta ei rääkinud uue omanikuga oma plaanist, vaid võttis kitse ning lahkus messilt. Naine teadis, et ta rikub reegleid, kuid enda sõnul oli ta valmis hiljem oma teo tagajärgedega tegelema. Long sõnas, et soovis nii laada korraldajatele kui ka looma ostjale kõik kitsega seotud kulud kinni maksta, sest ta oli valmis tegema kõike, et kits tagasi saada.

Kohalikud ametnikud ei tahtnud olukorda siiski rahumeelselt lahendada ning saatsid naisele hulga e-kirju, milles üritati naisele oksjoni reegleid selgitada. Kuna naine üritas siiski teha kõike, et looma endale hoida, ähvardati teda, kirjutades, et kui ta kitse ei loovuta, hakkavad õiguskaitseorganid teda jälitama.

Olukord ei paistnud ikkagi lahenevat ning ametnikud saatsid politseinikud kitsele järele, et loom ikkagi uuele omanikule viia. Long peitis Cederit oma kodukoha farmis, kuhu politseinikud ka pärast ligi 400 kilomeetri pikkust sõitu jõudsid. Pärast looma kinnivõtmist andsid ametivõimud kitse uuele omanikule üle ning arvatakse, et omanik tappis kitse ja ning grillis seda söömiseks kohalikul üritusel.

Perekond, kes oma armsast kitsest ilma jäi, on olukorrast häiritud ja süüdistab ametnikke võimu kuritarvitamises. Nad on nüüd esitanud ka hagi ning nõuavad kahju hüvitamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles