KAS TEADSID? ⟩ Iluoperatsioonidel ja Botoxit süstimas saavad nüüd käia ka koerad

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Kas oled siiani arvanud, et plastiline kirurgia on vaid inimeste lõbu? Tuleb välja, et enam see nii pole. Nüüd oma võimalik viia oma koer Brasiiliasse, San Paulos asuvasse lemmikloomade plastilise kirurgia keskusesse ilukirurg Edgard Brito juurde. Mehe eesmärk on muuta koerad veelgi armsamaks, kui nad loomulikult on.

Brito sõnul on kõige kaunim puhas koer, kellel on hästi hooldatud hambad. Meest peetakse üheks maailma parimaks koerte ilukirurgiks ja ta teeb mitmesuguseid protseduure, et muuta koerte välimus esteetiliselt kaunimaks. Ta süstib näiteks Botoxit, et koerte kõrvad oleksid rohkem kikkis, teeb näo pinguldamist, ninaoperatsioone ja paigaldab munandiimplantaate, mis tema sõnul aitavad kastreeritud koertel end taas mehelikult tunda.

See kõik kõlab ekstreemselt ja ebavajalikult, ent suur osa pealtnäha ilu eesmärgil tehtud operatsioone on tegelikult koerte endi hüvanguks. Inimesed ei tee koertele plastilisi operatsioone ainult sellepärast, et nad tahavad kõige armsamat kutsikat. Tegelikult võivad mõned neist operatsioonidest olla tervislikel põhjustel kasulikud. Koertele, kellel on kalduvus kortsude tekkeks silmade ümber, võib operatsioon nende silumiseks kasulik olla, sest nahavoldid püüavad endasse ohtlikke baktereid, mis põhjustavad põletikku. Loomaarst Anne E. Hohenhausi sõnul on selline protseduur koerte tervise huvides vajalik.

Vaatamata operatsiooni põhjusele maksavad protseduurid rohkem, kui oskaks arvata. Loomakindlustusfirma Petplani andmetel kulutati 2011. aastal esteetilistele operatsioonidele 62 miljonit eurot. Enamik iluprotseduure maksab neli kuni viis tuhat eurot. New York Posti andmetel kulutavad New Yorgi elanikud lemmikloomade hooldamisele 8000 eurot kuus. Sinna alla kuuluvad näiteks massaaž, psühhiaatrid, küünte värvimine ja kiropraktikud. Paljud inimesed ei hoolitse isegi enda eest nii korralikult. Selle liikumise esirinnas on noorema generatsiooni inimesed, sest paljud neist peavad lemmikuid enda lasteks, mitte vaid loomadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles