MEELEOLUKAS VIDEO ⟩ Uudishimulikud metssead tungisid Luunjas perenaise lillepeenrasse

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kaks Luunja metssiga seadsid 29. märtsil õhtuhämaruses sammud Kakumetsa küla talupere aeda. Metssigade duo otsustas üle kaeda perenaise lillepeenra ja muu hulgas endale midagi hamba alla otsida. Perenaine jõudis jäädvustada metsaasukate külaskäigust meeleoluka video.

Perenaisele selline teguviis meeltmööda ei olnud ja seetõttu paluti külalistel lahkuda, mida nad suhteliselt vastumeelselt tegid.

Tartu Jahindusklubi liikme Tõnu Petersoni sõnul on teisedki kohalikud jahimeeste poole pöördunud ja sarnast olukorda täheldanud. Jahindusklubi andis lubaduse, et nad hoiavad sündmuste edasisel käigul silma peal.

Eestis elutsevad metssead eelkõige tihedates kuusenoorendikes või tiheda kuuse-alusmetsaga segametsades. Seal leidub neile enim sobivaid päevaseid varjepaiku. Nimelt on metssead videvikulise ja öise eluviisiga loomad, kes päeval varjuvad. Vaid üksikud kuldid valivad aeg-ajalt oma päevasteks puhkekohtadeks lagedamaid metsaaluseid.

Vahel võivad kuldid ka sipelgapesades magada. Sageli käivad metssead pillirootihnikutes – seal on piisavalt varjuline, kuid samuti on pilliroojuured neile toiduks. Suvel ja sügisel veedavad metssead palju aega veekogude ja kraavide läheduses, et porivanne võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles